Programlar

Arda'nın Ramazan Mutfağı 28 Nisan 2020 Salı İftar Tarifleri

28 Nisan 2020 Salı günü yayınlanan 30. Bölümde usta şef Arda "Şehriyeli Tavuk Çorbası", "Mercimekli Börek" ve "İrmikli Güllaç Kup" tarifleri ile Ramazan sofrasına lezzet kattı. İşte yemek tariflerinin detayları!

Şehriyeli Tavuk Çorbası

Malzemeler

Tavuğu Haşlamak için;

2 adet defne yaprağı

1/2 adet limon suyu

Tuz

Karabiber

5 – 6 su bardağı su

Çorba için;

2 adet kemikli tavuk but – haşlanmış

3 su bardağı tavuk suyu

4 su bardağı su

½ su bardağı arpa şehriye

Tuz

Karabiber

Terbiyesi için;

1 adet yumurta sarısı

1/2 adet limon suyu

1 yemek kaşığı un

Üzeri için;

Dereotu

 Şehriyeli Tavuk Çorbası

-----------------

Mercimekli Börek

Malzemeler

2 adet yufka

İç Harcı için;

1 su bardağı yeşil mercimek

2 – 3 yemek kaşığı zeytinyağı

2 adet soğan

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

Tuz

Karabiber

1 tatlı kaşığı kimyon

2 avuç ceviz

Sıvı Harcı için;

1 adet yumurta

1/2 su bardağı zeytinyağı

1 su bardağı soda

1 tutam tuz

Üzeri için;

Susam

Mercimekli Börek

------------------

İrmikli Fıstıklı Güllaç Kup

Malzemeler

Sütlü İrmik için;

1 su bardağı irmik

4,5 su bardağı süt

1/2 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

4 adet kakule

Arası için;

Toz antep fıstığı

Güllaç için;

1 litre süt

10 - 12 adet güllaç yaprağı

1 su bardağı toz şeker

Üzeri için;

5 - 6 adet çilek

İrmikli Fıstıklı Güllaç Kup

-----------------

Arda'nın Ramazan Mutfağı 29 Nisan Çarşamba Tarifleri:

Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 29 Nisan Çarşamba günü yayınlanacak bölümünde "Püreli Köfte, Sebzeli Bulgu Pilavı ve Şöbiyet" tarifleri sizleri bekliyor.

Arda'nın Ramazan Mutfağı 29 Nisan Çarşamba Tarifleri