Programlar

Arda'nın Ramazan Mutfağı 5 Mayıs 2020 Salı İftar Tarifleri

5 Mayıs 2020 Salı günü yayınlanan 36. Bölümde usta şef Arda "Ezogelin Çorbası", "Talaş Böreği" ve "Kakaolu Islak Kek" tarifleri ile Ramazan sofrasına lezzet kattı. İşte yemek tariflerinin detayları!

Ezogelin Çorba

Malzemeler

2 yemek kaşığı tereyağı

1 adet orta boy kuru soğan – yemeklik doğranmış

2 diş sarımsak

1 su bardağı kırmızı mercimek

1/4 su bardağı pilavlık bulgur

1/4 su bardağı pirinç

Tuz

Karabiber

7 su bardağı su
 
Meyanesi için;

2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

1 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı domates salçası

Kuru nane

Kırmızı toz biber

Pul biber

2 su bardağı su veya et suyu 

Ezogelin Çorba

-----------------------------

Talaş Böreği

Malzemeler

İç Harcı için;

2 yemek kaşığı zeytinyağı

300 gr. dana eti -  kuşbaşı doğranmış

1 adet soğan - ince yemeklik doğranmış

1 adet havuç - küp küp doğranmış

1 tatlı kaşığı domates salçası

1/2 su bardağı bezelye

1/2  su bardağı et suyu

Tuz

Karabiber
 
Hamuru için;

5,5 su bardağı un

2 yemek kaşığı sirke

2 su bardağı su

Tuz
 
Hamur Ara Katları için;

100 gr. tereyağı – erimiş

1/2 su bardağı sıvı yağ
 
Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı

Çörekotu 

Talaş Böreği

-------------------

Kakaolu Islak Kek

Malzemeler

4 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

1 su bardağı ayçiçek yağı

1 su bardağı un

3 yemek kaşığı kakao

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 adet limon kabuğu

Sosu için;

2 su bardağı süt

1/2 su bardağı ayçiçek yağı

1 su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı kakao 

Kakaolu Islak Kek

--------------------

Arda'nın Ramazan Mutfağı 6 Mayıs Çarşamba Tarifleri:

Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 6 Mayıs Çarşamba yayınlanacak bölümünde "Patlıcan Kebabı, Nohutlu Pilav ve Tahinli Dolama" tarifleri sizleri bekliyor.

Arda'nın Ramazan Mutfağı 6 Mayıs Çarşamba Tarifleri