Programlar

Duvaklı Pilav - Duvaklı Pilav Tarifi -Duvaklı Pilav Nasıl Yapılır?

Duvaklı Pilav tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Duvaklı Pilav yapabilirsiniz.’

Malzemeler:
500 gram kıyma
2 bardak pirinç
1 bardak badem
1 çay kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı katı yağ
 
Yapılışı:
Pirinçler tane tane olması için önce yağda kavrulup sonrasında suda haşlanıyor. 500 gram kıyma 1 yemek kaşığı katı yağda birer çay kaşığı yeni bahar ve karabiberle kavuruluyor. 1 bardak badem de sıcak suda bekletilip kabukları soyuluyor ve üzeri pembeleşene kadar kızartılıyor. Pişen pilav sunum tabağına alınarak üzeri tamamen kavrulan kıymayla kaplanıyor. Üzerlerine de kızartılan bademler diziliyor.
 
Duvaklı Pilav sunuma hazırdır


İlgili Haberler

Mutfağım Genel Fragman

Bu Haftanın Öne Çıkan Tatları

Gaziantep'ten Belgin Hanım 30.05.2014

Fıstıklı Burma Kadayıf