X
X

İclal'i zor günler bekliyor

04.07.2012 Çarşamba 11:24 (Güncellendi: 08.11.2016 - 16:15)

Aylar önce “Keşanlı Ali Destanı” ile izleyici karşısındaydı. Şimdilerde ise “Annem Uyurken”de evin istenmeyen sürpriz gelini...

Genç oyuncu Algı Eke, güçlü kadrosu ve ilginç senaryosuyla beğeni toplayan dizide canlandırdığı İclal karakterinin hakkını verebilmek için durup dinlenmeden çalışıyor, “Komedi hata affetmiyor” diyor.

“Annem Uyurken” setinde vakit nasıl geçiyor? Set aralarında neler yapıyorsunuz?
- Bildiğiniz gibi Balat’ta çekim yapıyoruz. Ben de eskiden beri çok severim Balat’ı, denizi... Civarda ufak şirin kafeler var, çekim aralarında genellikle oralarda vakit geçiriyoruz. Ekip olarak komiğiz zaten, yoğun tempoya rağmen vakit çok keyifli geçiyor. Sevdim ben ekibimi...
 
Peki, dizide canlandırdığınız karaktere gelelim... Nasıl biri bu İclal?
- İclal iki kültür arası sıkışanlardan... Almanya’da doğup büyümüş, liseyi bitirdikten sonra tatil için İstanbul’daki teyzesinin yanına gelmiş bir genç kız. İstanbul’a geleli henüz bir ay olmuşken Mert’le tanışıyor, aşık oluyor ve çılgınca bir karar vererek onunla evleniyor. Aslında İclal, Almanya’da istediğini bulamamış, aradığı aşkı Mert’le bulacağına inanmış diyebiliriz. İclal’in planı da Mert ile aynı; Mert’i de alıp Almanya’ya gitmek ve aşık olduğu adamla mutlu ve rahat bir ömür geçirmek.
 
Bu arada İclal’in aksanı çok beğenildi. O aksanı nasıl yarattınız, nasıl bir hazırlık süreci geçirdiniz?
- Ben neredeyse bütün eğitimimi Almanca olarak tamamladım. Senelerdir gözlemlediğim, tanık olduğum, aslında bilmeden çok önceden hazırlanmış olduğum bir karakter İclal... Yine de öyle bir karakteri oturtmak beklediğimden zor, bir o kadar da zevkli. Güzel tepkiler de gayretimi artırıyor.
 
Sevdiniz yani rolü...
- Hem de çok... Oyuncuya bol malzeme veren bir rol... Benim derdim de o rolün hakkını verebilmek.
 
GÜLMEYİ VE GÜLDÜRMEYİ ÇOK SEVİYORUM
 
Bundan önce sizi “Keşanlı Ali Destanı”nda izlemiştik. Şimdi ise dönemden hikayeye bambaşka bir projedesiniz. Her şeyden önce komedi yapıyorsunuz. Komedi sizi zorladı mı?
- Komedi çok ciddiye aldığım bir iş benim için... Evet, beni zorluyor. Ama aynı zamanda yaratıcılığımı besliyor.
 
Hangi açıdan zorluyor?
- Komedi çok riskli bir tür, eksik gedik istemiyor, hata affetmiyor. Ben de hakkını vermek için “ha gayret” diye diye zorluyorum kendimi... Çok seviyorum ama işimi...
 
Nesini seviyorsunuz?
- Güldürebilmeyi... Gülerek çalışabilmeyi...
 
İCLAL’İ ZOR GÜNLER BEKLİYOR
 
İlk bölümün izlenme oranları çok iyiydi. Bu başarı grafiğini koruyabilir misiniz dersiniz? sonrası reytinglerde üst sıralardaydınız.Bundan sonrasında izleyiciyi nasıl süprizler bekliyor.
- Bu kadar güzel ve özel bir kadronun çok güzel şeylere imza atacağından eminim. İddialı konuşmak istemiyorum ama reytinglerimiz de umarım aynı şekilde devam eder. Dilerim beğenilir, hep keyifle izleniriz.
 
Gelecek bölümlerde izleyiciyi nasıl sürprizler bekliyor?
- “Annem Uyurken”de sizi ve bizi ne süprizler bekliyor, inanın ben de bilmiyorum. Senaryolar yazıldıkça hep birlikte öğreneceğiz.
 
İclal, gelin olarak çıkageldi ve Mert’in evine yerleşti. Gelişiyle birlikte 10 yıldır uyuyan anne uyandı. Mert’le İclal’in ilişkisi ilk heyecanını taşıyacak mı dersiniz? İclal’i ne gibi zorluklar bekliyor?
- İclal’i zor günler bekliyor gibi... Kutudan çıkan yeni gelin durumu var. Aile feci tepkili bu duruma... Zaten anneye ilk günden şok yaşatmamak için evin hizmetçisi ilan edildi, daha ne olsun! Çatlak aile bireyleri ile neler yaşayacağını ben de merak ediyorum. Benim için çok keyifli olacağı kesin ama İclal açısından o kadar eğlenceli olacağını sanmam.
 
AŞK GÖZÜMÜ KÖR EDEMEZ
 
İclal bir hafta önce tanıştığı gençle evlenecek kadar çılgın... Siz gerçekte onun kadar çılgın mısınızdır? Yapar mısınız böyle bir şey?
- Asla... Ben pek çılgın biri sayılmam. Aşırılıklarım yoktur, korktuğum şeyi denemeye bile yanaşmam genelde. Makul sıradanlıkları seven, aşktan da gözü kör olmayan bir kişiliğim var. Çılgınlıklarım oynadığım karakterler çıldırınca ortaya çıkıyor genelde, ben de şaşırıyorum.
 
TANIDIKÇA HÜMEYRA’YA HAYRANLIĞIM ARTIYOR
 
Dizi kadrosunda çok önemli bir isim var. Hümeyra gibi bir ustayla çalışmak nasıl?
- Hümeyra yıllardır tanıdığınız, bildiğinizi sandığınız, “Bir gün aynı projede olur muyuz?” diye hayaller kurduğunuz, aynı projede olunca da bundan inanılmaz gurur duyduğunuz bir oyuncu... Tanıyınca hayranlığınızın daha da arttığı çok özel biri... Kendisiyle aynı projede olmaktan elbette çok mutluyum.
 
Hürriyet/Kelebek