X
X

Arda'nın Mutfağı - Ev Yapımı Cannoli Tarifi - Ev Yapımı Cannoli Nasıl Yapılır?

94 kez izlendi • 12 Aralık 2020

Ev Yapımı Cannoli

MALZEMELER

Hamuru için;

3 su bardağı un - 300 gram

2 yemek kaşığı pudra şekeri

1/2 çay kaşığı toz tarçın

1 tepeleme yemek kaşığı margarin - 50 gram

1 adet yumurta

1/2 su bardağı su

1 yemek kaşığı elma sirkesi

İç kreması için;

600 gram taze peynir

6 yemek kaşığı pudra şekeri

Kızartmak için;

Ayçiçek yağı

Süslemek için;

Çikolatalı pasta süsü

YAPILIŞI

Hamuru için;

Tezgah üstü mikserinizin haznesine un, pudra şekeri, toz tarçın ve margarini ekleyip düşük devirde çalıştırın.

Ardından yumurta, su ve elma sirkesini ekleyip

Önce düşük devirde ardından yüksek devirde 10 dakika yoğurun.

Ardından bir streç filme sarın ve buzdolabında dinlendirin.

Not: Tezgah üstü mikseriyle çalışıyorsanız hamur yoğurma ucu kullanabilirsiniz.

Not 2: Hamuru elinizle de yoğurabilirsiniz.

İç kreması için;

Bir karıştırma kabına taze peyniri alın ve pudra şekerini ilave edip bir spatula yardımıyla iyice karıştırın.

Ardından bir sıkma poşetine alın ve buzdolabında dinlendirin.

Pişirmek için;

Dinlendirdiğiniz hamurdan küçük bir parça koparın ve un serpmeden bir merdane yardımıyla incecik açın.

Ardından 10 cm’lik bir çemberle hamurunuzu kesin.

Cannoli kalıplarınıza hamurunuzu sarın ve birleşen yerine yumurta beyazı sürüp kapatın.

Sos tencerenizi ocağa alın ve içerisine ayçiçek yağı ekleyip ısıtın.

Kızan yağınıza cannolilerinizi alın ve kızartın.

Ardından yağdan çıkartın ve kenarda biraz soğutun.

Soğuyan cannolilerinizi kalıplarından çıkartın ve içerisine hazırladığınız peynirli harçtan sıkın.

İki tarafını da çikolatalı pasta süsüne batırıp servis edin.

 

Arda'nın Mutfağı'nda neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!

BÖLÜMLER

ÖZEL KLİPLER

FRAGMANLAR