X
X

Arda'nın Mutfağı - Firik Pilavı Tarifi - Firik Pilavı Nasıl Yapılır?

272 kez izlendi • 31 Ekim 2020

Firik Pilavı

MALZEMELER

2 avuç tel şehriye

2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

2 yemek kaşığı tereyağı

1,5 su bardağı firik bulguru

1/2 su bardağı pilavlık bulgur

1 yemek kaşığı kuru fesleğen

Tuz

Karabiber

2 su bardağı et suyu

2 su bardağı su

2 avuç ceviz

YAPILIŞI

Patlıcanlar için;

Patlıcanları küçük küp olacak şekilde doğrayın.

Tavaya yağ ekleyin ve kızdırın.

Kağıt havlunun üstüne çıkartarak fazla yağını süzdürün ve üzerine bir kapak kapatarak yumuşak kalmalarını sağlayın.

Pilav için;

Bulgurları yıkayın ve süzdürün.

Tereyağını tencerede eritin ve yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavurun.

Ardından bulgurları ekleyip çevirin.

Patlıcan, tuz, karabiber ve kuru naneyi ekleyip, karıştırın.

Suyunu ekleyin ve kapağını kapatıp, suyunu çekene kadar pişirin.

Ardından dinlendirip servis edin.

  

Arda'nın Mutfağı'da neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!

BÖLÜMLER

ÖZEL KLİPLER

FRAGMANLAR