X
X

Arda'nın Mutfağı - Kabak Ograten Tarifi - Kabak Ograten Nasıl Yapılır?

948 kez izlendi • 30 Mayıs 2020

Kabak Ograten 

MALZEMELER

4 adet aynı boyda kabak
 
İç harcı için;

Zeytinyağı

2 adet soğan

2 diş sarımsak

250 gram kıyma

Tuz

Karabiber

Beşamel Sos için;

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı tereyağı

2,5 su bardağı süt

1 tutam muskat rendesi

Tuz

Beyaz biber

Üzeri için;

Kaşar peyniri - rende 

YAPILIŞI

Kabaklar için;

Kabaklarınızı fırında pişireceğiniz kabın boyutuna göre başından ve altından kesin.

Ardından kabaklarınızı uzunlamasına 2’ye bölün, alt kısmından ince bir parça alın ki kabaklar tepside düzgün dursun.

Kabakların içindeki çekirdekli kısmını bir kaşık yardımıyla alıp içlerinin havuz gibi olmasını sağlayın ve kabakları fırında pişireceğiniz kaba alın.

İç harç için;

Soğanları ve sarımsağı yemeklik doğrayın.

Orta boy bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin, yağınız ısınınca soğanlarınızı ilave edin ve soteleyin.

Soğanlarınız yumuşayınca sarımsağınızı ekleyin ve sotelemeye devam edin.

Sotelenen soğanlarınızın üzerine kıyma, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.

Pişen kıymalı harcınızı tabağa alın ve soğutun.

Beşamel sos için;

Ayrı bir tencereye tereyağını ekleyin.

Tereyağı eriyince unu ilave edin ve kavurmaya başlayın, unun kokusu çıktığında, süt, tuz ve karabiberi ekleyin ve kıvam alıncaya kadar pişirin, içine bir tutam muskat rendeleyin.

Tencereyi ateşten alıp içine rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip peynir tamamen eriyinceye kadar karıştırın.

Fırın tepsinize yerleştirdiğiniz kabakların içlerine kıymalı harçtan doldurun ve üzerine diğer kabağı kapatın.

Üzerlerine beşamel sostan dökün ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 – 50 dakika kadar pişirin.

 

Arda'nın Mutfağı'da neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!

 

BÖLÜMLER

ÖZEL KLİPLER

FRAGMANLAR