X
X

Arda'nın Mutfağı - Limonlu Yaseminli Pilav Tarifi - Limonlu Yaseminli Pilav Nasıl Yapılır?

76 kez izlendi • 10 Ekim 2020

Limonlu Yaseminli Pilav

MALZEMELER

 2,5 su bardağı yasemin pirinci

3 su bardağı su

3 yemek kaşığı tereyağı

Tuz

Beyaz biber

1 adet defne yaprağı

1 adet limon

YAPILIŞI

Suyunuzu tencereye alın ve kaynamaya bırakın.

Suyunuz kaynayınca içerisine tereyağını ekleyin ve eritin.

Tereyağınız eriyince içerisine yıkadığınız pirinçler, tuz, beyaz biber ve defne yaprağını ilave edip karıştırın.

Tencerenizin kapağını kapayın ve suyunu çekene kadar pişirin.

Pilav suyunu tamamen çektiğinde kapağını açın, dilimlediğiniz limonları ekleyin ve bir tur karıştırarak havalandırın.

Defne yaprağını çıkartın ve tekrar kapağını kapatıp demlenmeye bırakın.

Sıcak servis edin.

 

Arda'nın Mutfağı'da neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!

BÖLÜMLER

ÖZEL KLİPLER

FRAGMANLAR