X
X

Arda'nın Mutfağı - Milföylü Sıcak Helva Tarifi - Milföylü Sıcak Helva Nasıl Yapılır?

849 kez izlendi • 16 Ocak 2021

Milföylü Sıcak Helva

MALZEMELER

300 gram tahin helvası

1 yemek kaşığı limon suyu

3/4 su bardağı süt

2 tatlı kaşığı tereyağı - erimiş

Üzeri için;

2 - 3 adet dikdörtgen milföy

Yumurtanın sarısı  

YAPILIŞI

Bir karıştırma kabının içerisine helvayı ilave edin ve bir çatal yardımıyla ezin.

Üzerine limon suyu, süt ve erimiş tereyağını ilave edip bir çırpma teliyle iyice karıştırın.

Hazırladığınız karışımı güvece ilave edip yayın.

Milföylerinizden 1 cm kalınlığında sepet şeklinde hazırlayın ve güvecinizin üzerine yerleştirin.

190 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 – 25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkan tatlınızı ters çevirerek servis edin.

 

Arda'nın Mutfağı'nda neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!

BÖLÜMLER

ÖZEL KLİPLER

FRAGMANLAR