Pamuk Kek
MALZEMELER
4 adet yumurta - sarısı ve beyazı ayrılmış
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
1/4 su bardağı sıcak su
1 adet limon kabuğu rendesi
1 adet limonun suyu
1 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri için;
Pudra şekeri
Toz tarçın
YAPILIŞI
Yumurtalarınızın sarılarını ve beyazlarını iki farklı karıştırma kabına ayırın.
Ardından toz şekerin yarısını yumurta sarılarınızın üzerine ilave edip bir çırpma teliyle çırpın.
Ayçiçek yağını ilave edip çırpmaya devam edin.
Çırpmaya devam ederek sıcak suyu ilave edin ve yumurtaları pişirmeden hızlıca çırpın.
Limon kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkıp karıştırmaya devam edin.
Bir süzgeç yardımıyla buğday nişastası, un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyip bir çırpma teli yardımıyla iyice karıştırın.
Yumurta beyazlarının üzerine bir tutam tuz ilave edin ve bir mikser yardımıyla çırpın.
Kalan toz şekeri ilave edin ve iyice çırpın.
Ardından yumurta beyazlı karışımı diğer karışıma ekleyerek bir spatula yardımıyla dışardan içeriye doğru karıştırın.
Yağladığınız büyük kek kalıbınızın içerisine hazırladığınız kek harcınızı dökün ve 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin.
Kekinizi fırından çıkartıp hafif soğutun ve ters çevirip iyice soğutun.
Bir karıştırma kabında pudra şekeri ve toz tarçını karıştırın.
Ardından bir süzgeç yardımıyla kekinizin üzerine gezdirin.
Dilimleyerek servis edin.
Arda'nın Mutfağı'nda neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!