X
X

Arda'nın Mutfağı - Patlıcanlı Mini Kiş Tarifi - Patlıcanlı Mini Kiş Nasıl Yapılır?

292 kez izlendi • 22 Nisan 2019

Patlıcanlı Mini Kiş

MALZEMELER

Hamuru için;

400 gr. un – 3,5 su bardağı
200 gr. tereyağı – soğuk
2 adet yumurta
Tuz
1 – 2 yemek kaşığı su (gerekirse)

İçi için;

3 adet bostan patlıcan
2 yemek kaşığı sürülebilir taze peynir ya da krem peynir
1 su bardağı süt
1/4 muskat rendesi
8 adet kuru domates
8 – 10 adet siyah zeytin
2 – 3 dal taze kekik
1 avuç panko – üzeri için

YAPILIŞI

Kiş hamuru için önce un, tereyağı, yumurta ve tuzu parçalayıcının haznesine alın ve hamur haline gelene kadar çekin.

Eğer hamurunuz istediğiniz kıvamda toplanmadıysa 2 – 3 yemek kaşığı su ilave edip parçalayıcıda çekin.

Kiş hamurunu koyacağınız küçük kalıplara hamurdan parçalar kopartıp fazla yoğurmadan yerleştirin.

Tüm kalıplar hazır olduktan sonra bir çatal yardımı ile hamurun tabanına delikler açın.

Hazırladığınız mini kişlerin üzerlerini kiş kalıbınıza göre kestiğiniz yağlı kağıtla kaplayın ve üzerlerine ağırlık olması için baklagil

koyup 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 8 dakika kör pişirme yapın.

Daha sonra ağırlıkları ve yağlı kağıdı alıp kişleri yeniden fırına verin ve 8 – 10 dakika daha pişirin.

İç Harç için;

Patlıcanlarınızı közleyin.

Ardından kabuklarını soyun ve bir karıştırma kabına alın.

İçerisine krem peynir, ½ su bardağı süt, yumurta ve muskat rendesini ekleyip, bir çırpma teliyle karıştırın.

Kuru domates ve siyah zeytini küçük küp olacak şekilde doğrayın.

Patlıcanlı karışımın içerisine alın, üzerine taze kekik ekleyin ve karıştırın.

Kalan 1/2 su bardağı sütü de karışıma çırparak ekleyin.

Birleştirmek için;

Fırından çıkan kişlerinizin içerisine iç harç doldurun.

Üzerlerine panko serpin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 – 20 dakika pişirin.

 

Arda'nın Mutfağı'da neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!

BÖLÜMLER

ÖZEL KLİPLER

FRAGMANLAR