X
X

Arda'nın Mutfağı - Simit Tiridi Tarifi - Simit Tiridi Nasıl Yapılır?

640 kez izlendi • 23 Ocak 2021

Simit Tiridi

MALZEMELER

Tabanı için;

4 adet simit

4 su bardağı et suyu

İç harcı için;

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 adet küçük boy soğan

1 adet sarı dolmalık biber

1 adet sivri biber

1 adet kırmızı biber

250 gram kıyma

Tuz / Karabiber

Kimyon / Kuru nane

Yoğurt sos için; 

3 su bardağı yoğurt

2 diş sarımsak

3 yemek kaşığı kavrulmuş susam 

YAPILIŞI

Tabanı için;

Et suyunu bir tencereye alın ve kaynamaya bırakın.

İçerisine tuz serpin.

Simitlerinizi 3 parmak kalınlığında olacak şekilde doğrayın.

Kaynayan et suyunuzun içerisine simitlerinizi alın ve 10 saniye ıslatıp çıkartın.

Bu işlemi 2 kere tekrarlayın.

İç harcı için;

Tavanızı ocağa alın ve ısıtın.

İçerisine ince yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin ve yumuşayana kadar soteleyin.

Ardından ince yemeklik doğradığınız biberleri ilave edin ve sotelemeye devam edin.

Kıymayı ekleyin ve karıştırın.

Tuz, karabiber, kimyon ve kuru naneyi ilave edip karıştırıp pişmeye bırakın.

Arada 1 – 2 yemek kaşığı et suyunu iç harca alıp karıştırın.

Yoğurt sos için;

Bir karıştırma kabının içerisine yoğurt, ezilmiş sarımsak ve kavrulmuş susamı alıp karıştırın.

Birleştirmek için;

Servis tabağınızın tabanına et suyuyla ıslattığınız simitleri yerleştirin.

Üzerine yoğurt sosundan gezdirin.

Hazırladığınız kıymalı harcı üzerine gezdirin.

En son üzerine tekrar yoğurt sostan gezdirin ve servis edin.

Kastamonu simidi, yöreye ait bir simit çeşididir. Bu yemeği fırından alacağınız susamsız simit ile de yapabilirsiniz.

 

Arda'nın Mutfağı'nda neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!

BÖLÜMLER

ÖZEL KLİPLER

FRAGMANLAR