X
X

Arda'nın Mutfağı - Tavuklu Sandviç Tarifi - Tavuklu Sandviç Nasıl Yapılır?

89 kez izlendi • 6 Haziran 2020

Tavuklu Sandviç

MALZEMELER

Foccacia ekmeği için;

2 su bardağı

2 yemek kaşığı ılık su

20 gram yaş maya

1 tutam toz şeker

1 su bardağı zeytinyağı

6,5 su bardağı un

1 yemek kaşığı tuz

Üzeri için;

Kırmızı soğan

Kestane mantarı

Siyah zeytin

Taze kekik

Çeri domates

Kalın deniz tuzu

Zeytinyağı

Turşu katı için;

6 - 7 dilim jalapeno  biber turşusu

4 - 5 dilim havuç turşusu

5 - 6 dilim lahana turşusu

4 - 5 adet kırmızı biber turşusu

8 - 10 adet siyah zeytin - çekirdekleri çıkartılmış

8 - 10 adet yeşil zeytin - çekirdekleri çıkartılmış

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tavuk için;

2 adet tavuk göğüs - haşlanmış

2 - 3 yemek kaşığı mayonez 

YAPILIŞI

Hamur için;

Bir karıştırma kabının içerisine su, yaş maya ve toz şekeri ekleyip maya eriyene kadar karıştırıp 5 dakika bekletin.

Beklettiğiniz mayanın içerisine zeytinyağını ekleyin ve karıştırın.

Başka bir karıştırma kabının içerisine unu alın, ortasını açın ve mayalı karışımı ortasına dökün.

Bir çatal yardımıyla hafif karıştırmaya başlayın.

Kenarlarından tuz ekleyip yoğurmaya başlayın.

Hamurunuzu tezgaha alın ve yoğurmaya devam edin.

Hamurunuz hazır olunca karıştırma kabınızın tabanına zeytinyağı koyun ve hamurunuzu içerisine koyun.

Kabınızın ağzını hiç hava almayacak şekilde bir streç filmle kapatıp 1 saat mayalandırın.

 
İçi için;

Tavuklarınızı haşlayın ve didikleyin.

Tavuklarınız hazır olunca bir karıştırma kabının içerisine alın.

Turşularınızı ve zeytinlerinizi ince ince olacak şekilde doğrayın.

Dilerseniz rondoda da parçalayabilirsiniz.

Hazır olan turşulu harcınızı tavuklu olan harcınıza ekleyip karıştırın.


Ekmek için;

Kırmızı soğanınızı ince dilimleyin.

Mantarları ince doğrayın.

Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartın.

Domatesleri ortadan ikiye bölün.

Hamurunuz mayalanınca hamurunuzu tezgahınıza alın ve hafif yoğurun.

32 cm yuvarlak cam fırın kabınızın içerisine zeytinyağı ekleyin ve hamurunuzu kabınıza yayın.

Yaydığınız hamurun üzerine malzemeleri ekleyin ve içine doğru bastırın.

Tırnaklı pide yapıyormuş gibi ekmeğinize şekil verin ve üzerine zeytinyağı gezdirin.

Hazır olan ekmeğinizi 30 dakika tepsi mayalamasına bırakın.

Tepsi mayalaması hazır olan ekmeğinizi 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 – 30 dakika pişirin.

Fırından çıkardığınız ekmeğinizi soğutun.

Soğuyan ekmeğinizi ikiye bölün ve hazırladığınız tavuklu harcı içerisine yayıp servis edin.

 

Arda'nın Mutfağı'da neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!

 

BÖLÜMLER

ÖZEL KLİPLER

FRAGMANLAR