X
X

Arda'nın Mutfağı - Yeşil Börek Tarifi - Yeşil Börek Nasıl Yapılır?

464 kez izlendi • 18 Mart 2019

Yeşil Börek

MALZEMELER

1 adet yufka
Tereyağı

Sıvı Harcı için;

1/2 su bardağı süt
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
Bir tutam muskat rendesi

İçi için;

Zeytinyağı
2 diş sarımsak
3 adet arpacık soğan
1 dal pırasanın yeşil kısmı
1 avuç ıspanak
1/2 bağ pazı
1 bağ dereotu
1/2 bağ maydanoz
Bir avuç ceviz - ince kıyılmış
 
Karabiber
Kırmızı toz biber
Tuz
3 - 4 yemek kaşığı lor peyniri

YAPILIŞI

İç harcı için;

Tavanızı ocağa alın ve ısıtın.

İçerisine zeytinyağı ekleyin, sarımsak ve soğanları ince doğrayıp, hafif renk alana kadar kavurun.

İnce ince doğradığınız otları ve pırasayı ilave ederek kavurmaya devam edin.

Yeşillikler kendilerini bırakınca içerisine ince doğranmış ceviz ekleyip, ocağın altını kapatın ve soğuması için geniş bir tabağa alın.

Tuz, karabiber ve toz kırmızı biber ile baharatlandırın.

Üzerine peyniri ekleyip karıştırın.

Sıvı harcı için;

Süt, yoğurt ve yumurtaları bir karıştırma kabına alıp, çırpın.

İçerisine muskat rendesi ekleyip karıştırın.

Birleştirmek için;

Yufkayı tezgaha serin.

Yufkanın yüzeyine hazırlanan harçtan bir parça fırça ile sürün.

İç harcı, yufkanın her tarafına gelecek şekilde serpin.

Yufkayı, her 2 ucundan birbirine doğru büzün.

Ortadan keserek tereyağı ile yağladığınız tepsiye yerleştirin.

Kalan sıvı harcı böreğin üzerine dökün.

10 dakika yufkanın harcı çekmesi için bekletin.

200 derecede önceden ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin.

 

Arda'nın Mutfağı'da neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!

 

BÖLÜMLER

ÖZEL KLİPLER

FRAGMANLAR