Skip to main content
 

14 Mayıs Salı İftar Tarifleri

14.05.2019 Salı 14:37 (Güncellendi: )

14 Mayıs 2019 Salı günü yayınlanan 8. Bölümde usta şef Arda Türkmen Pum Pum Çorbası, Kavurmalı Pide ve Hurmalı Islak Kek tarifleri ile Ramazan sofrasına lezzet kattı. İşte yemek tariflerin detayları!

14 Mayıs Salı İftar Tarifleri

Kavurmalı Pideler

Malzemeler:

Pide Hamuru için:

1 yemek kaşığı toz şeker

20 gr yaş maya

1+3/4 su bardağı ılık su

1 tepeleme yemek kaşığı yoğurt

1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

4,5 su bardağı un

1 tutam tuz

1 yemek kaşığı tereyağı - piştikten sonra

Kavurmalı harç için:

300 gr hazır kavurma - kabaca doğranmış

1 su bardağı rende kaşar peyniri

Hurmalı Islak Kek

Malzemeler:

4 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

10 adet etli hurma

1 su bardağı süt

1 su bardağı ayçiçek yağı

1 su bardağı un

3 yemek kaşığı kakao

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Pum Pum Çorbası

Malzemeler:

3 su bardağı süt

3 su bardağı su

4 su bardağı et suyu

4 yemek kaşığı zeytinyağı

4-5 yemek kaşığı mısır unu

4 dilim pastırma

2 dilim ramazan pidesi

Tuz/ Beyaz biber

Üzeri için:

2 yemek kaşığı tereyağı

Kuru nane / Pul biber

Benzer İçerikler