Skip to main content
 

21 Mayıs Salı İftar Tarifleri

21.05.2019 Salı 14:55 (Güncellendi: )

21 Mayıs 2019 Salı günü yayınlanan 14. Bölümde usta şef Arda Türkmen Çökertme Kebabı, Pastırmalı Humus ve Çilekli Yalancı Tavuk Göğüsü tarifleri ile Ramazan sofrasına lezzet kattı. İşte yemek tariflerin detayları!

21 Mayıs Salı İftar Tarifleri

Çökertme Kebabı

Malzemeler:

700 gr parça dana antrikot

4 adet kızartmalık orta boy patates

Ayçiçek yağı - kızartmak için

Yoğurt sos için:

3 su bardağı yoğurt

5 diş sarımsak

Domates sos için:

1 tatlı kaşığı domates salçası

2-3 adet domates

1 tatlı kaşığı toz şeker

Tuz/ Karabiber

Zeytinyağı

Pastırmalı Humus

Malzemeler:

Humus için:

2 su bardağı nohut

4-5 yemek kaşığı tahin

2-3 diş sarımsak

1 adet limonun suyu

3 yemek kaşığı su

1/4 su bardağı zeytinyağı

Kimyon

Tuz

Karabiber

Üzeri için:

5-6 dilim pastırma - çemensiz

Çilekli Yalancı Tavuk Göğsü

Malzemeler:

Muhallebi için:

125 gr tereyağı

1,5 su bardağı un

1 litre süt

1,5 su bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı buğday nişastası

1 paket vanilya

Çilek püresi için:

650 gr çilek

1/2 su bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı buğday nişastası

1 tatlı kaşığı tereyağı

Üzeri için:

Toz antep fıstığı

22 Mayıs Çarşamba Tarifleri

Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 22 Mayıs 2019 Çarşamba günü yayınlanacak bölümünde ''Kesme Tavuk'', ''Patlıcanlı Firik Pilavı'' ve ''Çift Renkli Gül Tatlısı'' tarifleri sizleri bekliyor.

Benzer İçerikler