Skip to main content
 

22 Mayıs Çarşamba İftar Tarifleri

22.05.2019 Çarşamba 13:00 (Güncellendi: )

22 Mayıs 2019 Çarşamba günü yayınlanan 15. Bölümde usta şef Arda Türkmen Kesme Tavuk, Patlıcanlı Firik Pilavı ve İrmikli Gül Tatlısı tarifleri ile Ramazan sofrasına lezzet kattı. İşte yemek tariflerin detayları!

22 Mayıs Çarşamba İftar Tarifleri

Kesme Tavuk

Malzemeler:

3 adet tavuk göğüs

1 avuç bebek ıspanak

1 adet domates

1 su bardağı kaşar peyniri

Tuz

Karabiber

Patlıcanlı Firik Pilavı

Malzemeler:

2 adet kemer patlıcan

Ayçiçek yağı - kızartmak için

Pilav için:

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet soğan

2 su bardağı firik bulguru

1 su bardağı pilavlık bulgur

6 su bardağı et suyu

Tuz / Karabiber

2 tutam kuru nane

Üzeri için:

1 yemek kaşığı kaymak

Çift Renkli Gül Tatlısı

Malzemeler:

3,5 su bardağı un

1 su bardağı irmik

1/2 çay kaşığı karbonat

1 adet yumurta

1 su bardağı ayçiçek yağı

1 su bardağı yoğurt

Kakaolu hamur için:

1 yemek kaşığı kakao

Şerbeti için:

2 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

3-4 damla limon suyu

Üzeri için:

Kaymak

Pirinç fındık

23 Mayıs Perşembe Tarifleri:

Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 23 Mayıs 2019 Perşembe günü yayınlanacak bölümünde ''Ev Usulü Tantuni'', ''Toyga Çorbası'' ve ''Sütlü Nuriye'' tarifleri sizleri bekliyor.

Sence Hangisi?

{{question.Title}}