Skip to main content
 

23 Mayıs Perşembe İftar Tarifleri

23.05.2019 Perşembe 13:31 (Güncellendi: )

23 Mayıs 2019 Perşembe günü yayınlanan 16. Bölümde usta şef Arda Türkmen Toyga Çorbası, Ev Usulü Tantuni ve Sütlü Nuriye tarifleri ile Ramazan sofrasına lezzet kattı. İşte yemek tariflerin detayları!

23 Mayıs Perşembe İftar Tarifleri

Toyga Çorbası

Malzemeler:

1 su bardağı süzme yoğurt

2 yemek kaşığı un

1 adet yumurta sarısı

5 su bardağı su

1 su bardağı buğday - haşlanmış

1 su bardağı nohut - haşlanmış

Tuz / Beyaz biber

Üzeri için:

2 yemek kaşığı tereyağı

Kuru nane / Pul biber

Ev Usulü Tantuni

Malzemeler:

Ayçiçek yağı

500 gr dana antrikot

Tuz

Karabiber

1 adet orta boy domates

Lavaş ekmeği

1/2 su bardağı et suyu

Sumaklı soğan için:

1 adet orta boy soğan

Sumak

Sütlü Nuriye

Malzemeler:

50 yaprak baklavalık yufka

350 gr tereyağı

4 su bardağı file ya da pirinç fındık

Şerbeti için:

3 su bardağı toz şeker

3 su bardağı süt

1,5 su bardağı su

24 Mayıs Cuma Tarifleri:

Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 24 Mayıs 2019 Cuma günü yayınlanacak bölümünde ''Bafra Pidesi'', ''Vişneli Yaprak Sarma'' ve ''Dondurmalı İrmik Helvası'' tarifleri sizleri bekliyor.

Sence Hangisi?

{{question.Title}}