Skip to main content
 

28 Mayıs Salı İftar Tarifleri

28.05.2019 Salı 14:48 (Güncellendi: )

28 Mayıs 2019 Salı günü yayınlanan 20. Bölümde usta şef Çoban Köfte, Avcı Böreği ve Bisküvili Saray Sarma tarifleri ile Ramazan sofrasına lezzet kattı. İşte yemek tariflerin detayları!

28 Mayıs Salı İftar Tarifleri

Çoban Köfte

Malzemeler:

Köfte harcı için:

250 gr orta yağlı kıyma

1 adet orta boy soğan

2 avuç galeta unu

1 tutam maydanoz

1 tatlı kaşığı kimyon

1/2 tatlı kaşığı sumak

Tuz

Karabiber

Sebze için:

1 adet kabak

2 adet kemer patlıcan

3-4 adet taze patates

3 adet domates

15 adet arpacık soğan

5-6 diş sarımsak

3 adet sivri biber

Kuru nane / Kuru kekik / Pul biber

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

4-5 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz / Karabiber

Avcı Böreği

Malzemeler:

2 adet yufka

5 yemek kaşığı sıvı yağ

4 yemek kaşığı su

İç harcı için:

6 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet kuru soğan

200 gr kıyma

1/4 su bardağı ince bulgur

1 avuç ceviz

1/4 bağ maydanoz

Tuz / Karabiber

Panelemek için:

2 adet yumurta

Galeta unu

Kızartmak için:

Ayçiçek yağı

Bisküvili Saray Sarması

Malzemeler:

300 gram kakaolu bisküvi

150 gram margarin

1,5 su bardağı un

1 litre süt

1,5 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

1 su bardağı dövülmüş ceviz

29 Mayıs Çarşamba Tarifleri:

Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 28 Mayıs 2019 Salı günü yayınlanacak bölümünde ''Damat Paçası'', ''Zeytinyağlı Enginar'' ve ''Tahin Pekmezli Kek'' tarifleri sizleri bekliyor.

Benzer İçerikler