X
X

28 Mayıs Salı İftar Tarifleri

28.05.2019 Salı 14:48 (Güncellendi: 17.04.2020 - 21:40)

28 Mayıs 2019 Salı günü yayınlanan 20. Bölümde usta şef Çoban Köfte, Avcı Böreği ve Bisküvili Saray Sarma tarifleri ile Ramazan sofrasına lezzet kattı. İşte yemek tariflerin detayları!

Çoban Köfte

Malzemeler:

Köfte harcı için:

250 gr orta yağlı kıyma

1 adet orta boy soğan

2 avuç galeta unu

1 tutam maydanoz

1 tatlı kaşığı kimyon

1/2 tatlı kaşığı sumak

Tuz

Karabiber

Sebze için:

1 adet kabak

2 adet kemer patlıcan

3-4 adet taze patates

3 adet domates

15 adet arpacık soğan

5-6 diş sarımsak

3 adet sivri biber

Kuru nane / Kuru kekik / Pul biber

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

4-5 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz / Karabiber

Avcı Böreği

Malzemeler:

2 adet yufka

5 yemek kaşığı sıvı yağ

4 yemek kaşığı su

İç harcı için:

6 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet kuru soğan

200 gr kıyma

1/4 su bardağı ince bulgur

1 avuç ceviz

1/4 bağ maydanoz

Tuz / Karabiber

Panelemek için:

2 adet yumurta

Galeta unu

Kızartmak için:

Ayçiçek yağı

Bisküvili Saray Sarması

Malzemeler:

300 gram kakaolu bisküvi

150 gram margarin

1,5 su bardağı un

1 litre süt

1,5 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

1 su bardağı dövülmüş ceviz

29 Mayıs Çarşamba Tarifleri:

Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 28 Mayıs 2019 Salı günü yayınlanacak bölümünde ''Damat Paçası'', ''Zeytinyağlı Enginar'' ve ''Tahin Pekmezli Kek'' tarifleri sizleri bekliyor.

ARDA'NIN RAMAZAN MUTFAĞI VİDEOLARI