Skip to main content
 

7 Mayıs Salı İftar Tarifleri

07.05.2019 Salı 14:47 (Güncellendi: )

7 Mayıs 2019 Salı günü yayınlanan 2. Bölümde usta şef Arda Türkmen nohutlu yayla çorbası, tavuklu saray sarma ve sütlü tel kadayıf tarifleri tarifleri ile Ramazan sofrasına lezzet kattı. İşte yemek tariflerin detayları!

7 Mayıs Salı İftar Tarifleri

NOHUTLU YAYLA ÇORBASI

Malzemeler:

1/2 su bardağı pirinç

5 su bardağı su

2 yemek kaşığı un 1 su bardağı süzme yoğurt

Tuz

1 su bardağı nohut - haşlanmış

Üzeri İçin:

2 yemek kaşığı tereyağı

1 tutam nane

1 tutam pul biber

TAVUKLU SARAY SARMASI

Malzemeler:

1 yemek kaşığı zeytinyağı

2 adet tavuk göğüs - kuşbaşı doğranmış

2 adet yufka

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet patates - küçük küp doğranmış

1 adet havuç - küçük küp doğranmış

1 adet kabak - küp doğranmış

1 adet soğan - yemeklik doğranmış

3 diş sarımsak

1 su bardağı bezelye

1 yemek kaşığı domates salçası

1/2 su bardağı su

1 yemek kaşığı tereyağı

Tuz/Karabiber

Beşamel sos için:

1 su bardağı süt

1 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tutam muskat rendesi

Tuz

Beyaz biber

Üzeri için:

1 su bardağı kaşar peyniri

SÜTLÜ TEL KADAYIF

Malzemeler:

300 gr taze tel kadayıf

2 su bardağı pirinç fındık

250 gr tereyağı

Şerbeti için:

2,5 su bardağı toz şeker

1,5 su bardağı su

1,5 su bardağı süt

1 damla limon suyu