Skip to main content
 

9 Mayıs Perşembe İftar Tarifleri

09.05.2019 Perşembe 12:42 (Güncellendi: )

9 Mayıs 2019 Perşembe günü yayınlanan 4. Bölümde usta şef Arda Türkmen Güveçte Mantarlı Tavuk, Patates Püresi ve Çikolatalı Petibör Pasta tarifleri ile Ramazan sofrasına lezzet kattı. İşte yemek tariflerin detayları!

9 Mayıs Perşembe İftar Tarifleri

Güveçte Mantarlı Tavuk

Malzemeler:

50 gr badem - soyulmuş

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1-2 yemek kaşığı tereyağı

1 adet dolmalık kırmızı biber - iri küp doğranmış

1 adet dolmalık sarı biber - iri küp doğranmış

3 adet sivri biber - iri doğranmış

1 adet soğan - iri yemeklik doğranmış

4 adet kemiksiz tavuk but - kuşbaşı doğranmış

15-20 adet kültür mantarı

Tuz/ Karabiber

3 adet domates - küp doğranmış

2 diş sarımsak - ince doğranmış

1 su bardağı kaşar peyniri - rendelenmiş

3-4 dal taze kekik

Patates Püresi

Malzemeler:

1 kilo patates - 3 adet büyük boy

3-4 yemek kaşığı tereyağı

4 yemek kaşığı krema

Tuz

Beyaz biber

Muskat

Çikolatalı Petibör Pasta

Malzemeler:

Muhallebisi için:

500 ml süt

75 gr tereyağı

3/4 su bardağı toz şeker

3/4 su bardağı un

1/4 su bardağı kakao

1 paket vanilya

3/4 su bardağı bitter çikolata - piştikten sonra

Katları için:

1/2 paket kakaolu petibör bisküvi

1/2 paket sade petibör bisküvi

File badem