Sonuç bulunamadı...
Sonuç bulunamadı...
11 Mayıs 2020 Pazartesi günü yayınlanan 41. Bölümde usta şef Arda "Tavuklu Beğendi", "Bezelyeli Pilav" ve "Çikolatalı İrmik Tatlısı" tarifleri ile Ramazan sofrasına lezzet kattı. İşte yemek tariflerinin detayları!
Tavuklu Beğendi
Malzemeler
5 – 6 parça kemiksiz tavuk but
Tavuk Marinasyonu için;
1 su bardağı ayçiçek yağı
3 yemek kaşığı soya sosu
1/2 adet limonun suyu
6 diş sarımsak – ince kıyılmış
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
Beğendi için;
6 adet kemer patlıcan – közlenmiş
2 yemek kaşığı tereyağı
2 tepeleme yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
1/2 su bardağı eski kaşar – rende
Muskat – rende
1,5 su bardağı süt
-----------------
Bezelyeli Pilav
Malzemeler
3 yemek kaşığı tereyağı
1 – 2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı baldo pirinç
1 su bardağı bezelye – haşlanmış
Tuz
Beyaz biber
2,5 su bardağı su
1 adet limonun kabuğu – rende
1 adet defne yaprağı
------------------
Çikolatalı İrmik Tatlısı
Malzemeler
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı toz şeker
1/4 adet muskat – rende
1 litre süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
150 gr. bitter çikolata
3/4 su bardağı krema
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
Süslemek için;
Toz antep fıstığı
------------------
Arda'nın Ramazan Mutfağı 12 Mayıs Salı Tarifleri
Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 12 Mayıs Salı yayınlanacak bölümünde "Sebze Çorbası, Küçük Pideler ve Cevizli Hurmalı Sarma" tarifleri sizleri bekliyor.