Sonuç bulunamadı...
Sonuç bulunamadı...
15 Mayıs 2020 Cuma günü yayınlanan 45. Bölümde usta şef Arda "Haşlama, Maydanozlu Nohut Ezmesi ve Fıstıklı Tel Kadayıf" tarifleri ile Ramazan sofrasına lezzet kattı. İşte yemek tariflerinin detayları!
Haşlama
Malzemeler
İncikleri haşlamak için;
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4 adet kuzu incik
6 su bardağı su
Tane karabiber
2 adet defne yaprağı
Haşlamak için;
2 adet kereviz sapı - iri doğranmış
3 adet patates - iri küp doğranmış
1 adet havuç - iri doğranmış
10-12 adet arpacık soğan
Tuz
Karabiber
Meyanesi için;
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1/2 limon suyu
---------------------
Maydanozlu Nohut Ezmesi
Malzemeler
200 gr nohut - haşlanmış
1 bağ maydanoz
1/2 bağ dereotu
2 - 3 adet taze soğan
7 - 8 adet kornişon turşu
Tuz
Karabiber
1 tutam sarımsak
Sosu için;
2 yemek kaşığı tahin
1 adet limon suyu
4 - 5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 - 2 yemek kaşığı su
----------------------
Fıstıklı Tel Kadayıf
Malzemeler
Şerbet için;
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
3 - 4 damla limon suyu
Kadayıf için;
400 gr. tel kadayıf
250 - 300 gr. tereyağı
250 gr. toz antep fıstığı
-----------------------
Arda'nın Ramazan Mutfağı 16 Mayıs Cumartesi Tarifleri
Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 16 Mayıs Cumartesi yayınlanacak bölümünde "Yoğurtlu Buğday Çorbası, Patlıcanlı Kıymalı Börek ve Kıbrıs Tatlısı" tarifleri sizleri bekliyor.