X
X

Arda'nın Ramazan Mutfağı 16 Mayıs 2020 Cumartesi İftar Tarifleri

16.05.2020 Cumartesi 13:54 (Güncellendi: 01.06.2020 - 12:47)

16 Mayıs 2020 Cumartesi günü yayınlanan 46. Bölümde usta şef Arda "Yoğurtlu Buğday Çorbası, Patlıcanlı Kıymalı Börek ve Kıbrıs Tatlısı" tarifleri ile Ramazan sofrasına lezzet kattı. İşte yemek tariflerinin detayları!

Patlıcanlı Kıymalı Börek

Malzemeler

2 adet yufka

Sıvı harç için;

Zeytinyağı

Su

İç harç için;

3 – 4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet soğan – rende

2 adet patlıcan – küçük küp doğranmış

250 - 300 gr. kıyma

2 diş sarımsak

1 - 2 adet domates

1 tutam toz şeker

Tuz

Karabiber

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı

Çörekotu

--------------------------

Buğdaylı Yoğurt Çorbası

Malzemeler

5 su bardağı su

1,5 su bardağı buğday

1 su bardağı nohut – haşlanmış

Tuz

Karabiber

Meyanesi için;

1 yemek kaşığı un

4 yemek kaşığı süzme yoğurt

1 adet yumurta sarısı

Üzeri için;

2 yemek kaşığı tereyağı

Kuru nane

Pul biber

-------------------------

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler

Keki için;

3 adet yumurta

1/2 su bardağı toz şeker

1/2 su bardağı ayçiçek yağı

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 su bardağı galeta unu

1 su bardağı toz Hindistan cevizi

1 avuç ceviz
 
Kreması için;

1 litre süt

2 yemek kaşığı buğday nişasta

2 yemek kaşığı un

1/2 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

200 gram krema 
 
Şerbeti için;

2 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

1 - 2 damla limon suyu

-----------------------------

Arda'nın Ramazan Mutfağı 18 Mayıs Pazartesi Tarifleri:

Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 18 Mayıs Pazartesi yayınlanacak bölümünde "Mercimekli Karnıyarık, Bulgur Pilavı ve Bal Helvası" tarifleri sizleri bekliyor.

ARDA'NIN RAMAZAN MUTFAĞI VİDEOLARI