Sonuç bulunamadı...
Sonuç bulunamadı...
18 Mayıs 2020 Pazartesi günü yayınlanan 47. Bölümde usta şef Arda "Mercimekli Karnıyarık, Bulgur Pilavı ve Bal Helvası" tarifleri ile Ramazan sofrasına lezzet kattı. İşte yemek tariflerinin detayları!
Mercimekli Karnıyarık
Malzemeler
6 adet kemer patlıcan
3 - 4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet büyük boy soğan - ince yemeklik doğranmış
1 - 2 diş sarımsak - ince doğranmış
300 gr. kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı yeşil mercimek - çiğden
Tuz
Karabiber
4 adet domates
Üzeri için;
Maydanoz
------------------------------
Bulgur Pilavı
Malzemeler
2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan - iri yemeklik doğranmış
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet domates
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 su bardağı et suyu
1 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Kuru nane
----------------
Bal Helvası
Malzemeler
250 gram tereyağ
500 gram un
1,5 su bardağı pudra şekeri - 200 gram
1,5 su bardağı susam - 200 gram
1 su bardağı bal
3 su bardağı file badem - 200 gram
2 su bardağı fındık - 200 gram
1 tepeleme çay kaşığı tarçın
---------------
Arda'nın Ramazan Mutfağı 19 Mayıs Salı Tarifleri:
Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 19 Mayıs Salı yayınlanacak bölümünde "Kandil Simidi, Vişne Şerbeti ve Tatlı Pişi" tarifleri sizleri bekliyor.