Sonuç bulunamadı...
Sonuç bulunamadı...
19 Mayıs 2020 Salı günü yayınlanan 48. Bölümde usta şef Arda "Kandil Simidi, Vişne Şerbeti ve Tatlı Pişi" tarifleri ile Ramazan sofrasına lezzet kattı. İşte yemek tariflerinin detayları!
Kandil Simidi
Malzemeler
Hamuru için;
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı mahlep
1 tutam tuz
250 gr. tereyağı – erimiş
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
Üzeri için;
1 adet yumurtanın sarısı
Çörekotu
1 yemek yumurtanın beyazı
Susam
-------------------
Vişne Şerbeti
Malzemeler
2 litre su
1 su bardağı toz şeker
7 - 8 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
1 parça taze zencefil
500 gram vişne
1 - 2 adet limon suyu
-----------------
Tatlı Pişi
Malzemeler
Hamuru için;
5 gram kuru maya - 1 çay kaşığı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı su
2,5 su bardağı un
Tuz
Şerbeti için;
2 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
3 - 4 damla limon suyu
Kızartmak için;
Ayçiçek yağı
-------------------
Arda'nın Ramazan Mutfağı 20 Mayıs Çarşamba Tarifleri:
Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 20 Mayıs Çarşamba yayınlanacak bölümünde "Kuru Bamya Çorbası, Tavuklu Tepsi Kebabı ve İstiridye Tatlısı " tarifleri sizleri bekliyor.