X
X

Arda'nın Ramazan Mutfağı 19 Mayıs 2020 Salı İftar Tarifleri

19.05.2020 Salı 13:44 (Güncellendi: 01.06.2020 - 12:47)

19 Mayıs 2020 Salı günü yayınlanan 48. Bölümde usta şef Arda "Kandil Simidi, Vişne Şerbeti ve Tatlı Pişi" tarifleri ile Ramazan sofrasına lezzet kattı. İşte yemek tariflerinin detayları!

Kandil Simidi

Malzemeler

Hamuru için;

4 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı mahlep

1 tutam tuz

250 gr. tereyağı – erimiş

1/2 su bardağı ayçiçek yağı

2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt

Üzeri için;

1 adet yumurtanın sarısı

Çörekotu

1 yemek yumurtanın beyazı

Susam 

-------------------

Vişne Şerbeti

Malzemeler

2 litre su

1 su bardağı toz şeker 

7 - 8 adet karanfil

1 adet çubuk tarçın

1 parça taze zencefil

500 gram vişne

1 - 2 adet limon suyu 

-----------------

Tatlı Pişi

Malzemeler

Hamuru için;

5 gram kuru maya - 1 çay kaşığı

1 yemek kaşığı toz şeker

1 su bardağı su

2,5 su bardağı un

Tuz

Şerbeti için;

2 su bardağı su

1 su bardağı toz şeker

3 - 4 damla limon suyu

Kızartmak için;

Ayçiçek yağı

-------------------

Arda'nın Ramazan Mutfağı 20 Mayıs Çarşamba Tarifleri:

Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 20 Mayıs Çarşamba yayınlanacak bölümünde "Kuru Bamya Çorbası, Tavuklu Tepsi Kebabı ve İstiridye Tatlısı " tarifleri sizleri bekliyor.

ARDA'NIN RAMAZAN MUTFAĞI VİDEOLARI