Sonuç bulunamadı...
Sonuç bulunamadı...
20 Mayıs 2020 Çarşamba günü yayınlanan 49. Bölümde usta şef Arda "Kuru Bamya Çorbası, Tavuklu Tepsi Kebabı ve İstiridye Tatlısı" tarifleri ile Ramazan sofrasına lezzet kattı. İşte yemek tariflerinin detayları!
Kuru Bamya Çorbası
Malzemeler
Bamya için;
100 gr. kuru bamya
1 adet limon
1 litre su
Çorba için;
1 yemek kaşığı zeytinyağı
250 gram dana kuşbaşı – küçük doğranmış
Etlerin üzerini geçecek kadar su
3 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan – yemeklik doğranmış
2 diş sarımsak – ezilmiş
3 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Pul biber
6 su bardağı su
2 limon suyu
----------------
Tavuklu Tepsi Kebabı
Malzemeler
1 kilo kemiksiz tavuk but
8 - 10 diş sarımsak
10 – 15 diş arpacık soğan
3 - 4 adet domates
6 – 7 adet köy biberi
Sosu için;
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kekik
Üzeri için;
100 gr. tereyağı
------------------
İstiridye Tatlısı
Malzemeler
250 gram tereyağı veya margarin - oda sıcaklığında
1 su bardağı irmik
1 su bardağı ceviz içi - çekilmiş
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı tahin
2 + 1/4 su bardağı un
Şerbeti İçin;
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
4 - 5 damla limon suyu
-----------------------
Arda'nın Ramazan Mutfağı 21 Mayıs Perşembe Tarifleri:
Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 21 Mayıs Perşembe yayınlanacak bölümünde "Pastırmalı Çılbır, Peynirli Tepsi Böreği ve Mafiş Tatlısı" tarifleri sizleri bekliyor.