Sonuç bulunamadı...
Sonuç bulunamadı...
21 Mayıs 2020 Perşembe günü yayınlanan 50. Bölümde usta şef Arda "Pastırmalı Çılbır, Peynirli Tepsi Böreği ve Mafiş Tatlısı" tarifleri ile Ramazan sofrasına lezzet kattı. İşte yemek tariflerinin detayları!
Pastırmalı Çılbır
Malzemeler
6 - 7 dilim pastırma
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yoğurt için;
5 - 6 yemek kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak
Tuz
Yumurta için;
4 adet yumurta
4 yemek kaşığı sirke
4 su bardağı su
Üzeri için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
--------------
Peynirli Tepsi Böreği
Malzemeler
4 yufka
Tereyağı – tepsiyi yağlamak için
Sıvı harç için;
2 su bardağı süt
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
Arası için;
1 su bardağı beyaz peynir – rende
1 su bardağı taze kaşar – rende
1 demet maydanoz
Üzeri için;
Çörekotu
-----------------
Mafiş Tatlısı
Malzemeler
Şerbeti için;
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
3 - 4 damla limon suyu
Hamuru için;
2 - 2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
Hamuru açmak için;
Buğday nişastası
Kızartmak için;
Ayçiçek yağı
Üzeri için;
Ceviz içi - iri kıyılmış
----------------
Arda'nın Ramazan Mutfağı 22 Mayıs Cuma Tarifleri:
Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 22 Mayıs Cuma yayınlanacak bölümünde "Tavuk Paçası Çorbası, Tavuklu Sebzeli Lazanya ve Yufkalı Kadayıf Tatlısı" tarifleri sizleri bekliyor.