Sonuç bulunamadı...
Sonuç bulunamadı...
22 Mayıs 2020 Cuma günü yayınlanan 51. Bölümde usta şef Arda "Tavuk Paçası Çorbası, Tavuklu Sebzeli Lazanya ve Yufkalı Kadayıf Tatlısı" tarifleri ile Ramazan sofrasına lezzet kattı. İşte yemek tariflerinin detayları!
Tavuk Paçası Çorbası
Malzemeler
4 su bardağı tavuk suyu
1 - 2 su bardağı su
200 gram tavuk göğsü - haşlanmış
Tuz
Beyaz biber
Meyanesi için;
4 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
2 - 3 diş sarımsak - ezilmiş
2 tepeleme yemek kaşığı un
Üzeri için;
2 yemek kaşığı tereyağı
Toz kırmızı biber
Kuru nane
Servis ederken;
2 - 3 yemek kaşığı sirke
----------------------------
Tavuklu Sebzeli Lazanya
Malzemeler
10 adet lazanya yaprağı
İç harç için;
2 yemek kaşığı zeytinyağı
5 - 6 adet kemiksiz tavuk but
2 adet soğan
15 - 20 adet kültür mantarı
300 gram ıspanak
Tuz
Karabiber
Pul biber
Beşamel için;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Muskat
Üzeri için;
1 su bardağı kaşar peyniri - rende
----------------------
Yufkalı Kadayıf Tatlısı
Malzemeler
2 adet yufka
200 gram taze tel kadayıf
200 gram tereyağı
1,5 su bardağı ceviz içi - iri dövülmüş
Şerbeti için;
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
3 - 4 damla limon suyu
-----------------------------
Arda'nın Ramazan Mutfağı 23 Mayıs Cumartesi Tarifleri:
Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 23 Mayıs Cumartesi yayınlanacak bölümünde "Patatesli Antrikot, Patlıcanlı Pilav ve Supangle" tarifleri sizleri bekliyor.