Fırında Bolonezli Patates
MALZEMELER
4 adet iri boy patates
Zeytinyağı
Bolonez sos için;
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 adet havuç - rende
2 diş sarımsak
500 gr kıyma
15 adet mantar
2 - 3 dal biberiye
6 - 7 adet domates rendesi
Tuz - karabiber
1 tatlı kaşığı toz şeker
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
3 - 3,5 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Muskat rendesi
Tarifi izlemek için tıkla!
-------
Süzme Mercimek Çorbası
MALZEMELER
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan - yemeklik doğranmış
1 yemek kaşığı un
1 adet patates - küçük küp doğranmış
2 su bardağı kırmızı mercimek
7 su bardağı et suyu
1 su bardağı su
Tuz - karabiber
Malzemeler;
1 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Tarifi izlemek için tıkla!
-------
Vişneli Güllaç
MALZEMELER
20 - 25 adet çeyrek güllaç yaprağı
4 - 5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
100 gr fındık - dövülmüş
1 su bardağı vişne
Süslemek için;
Vişne taneleri
File fındık
Tarifi izlemek için tıkla!