X
X

Arda'nın Ramazan Mutfağı 7 Mart Cuma İftar Tarifleri

07.03.2025 Cuma 13:19 (Güncellendi: 07.03.2025 - 13:19)

7 Mart 2025 Cuma günü yayınlanan Arda'nın Ramazan Mutfağı 176. Bölümde usta şef Arda Türkmen "Süzme Mercimek Çorbası, Fırında Bolonezli Patates ve Vişneli Güllaç" tarifleri ile Ramazan sofrasına lezzet kattı. İşte yemek tariflerinin detayları!

Fırında Bolonezli Patates

MALZEMELER
4 adet iri boy patates
Zeytinyağı

Bolonez sos için;
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 adet havuç - rende
2 diş sarımsak
500 gr kıyma
15 adet mantar
2 - 3 dal biberiye
6 - 7 adet domates rendesi
Tuz - karabiber
1 tatlı kaşığı toz şeker

Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
3 - 3,5 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Muskat rendesi

Tarifi izlemek için tıkla!

-------

Süzme Mercimek Çorbası

MALZEMELER
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan - yemeklik doğranmış
1 yemek kaşığı un
1 adet patates - küçük küp doğranmış
2 su bardağı kırmızı mercimek
7 su bardağı et suyu
1 su bardağı su
Tuz - karabiber

Malzemeler;
1 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber

Tarifi izlemek için tıkla!

-------

Vişneli Güllaç

MALZEMELER
20 - 25 adet çeyrek güllaç yaprağı
4 - 5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
100 gr fındık - dövülmüş
1 su bardağı vişne

Süslemek için;
Vişne taneleri
File fındık

Tarifi izlemek için tıkla!

Vişneli Güllaç Tarifi

ARDA'NIN RAMAZAN MUTFAĞI VİDEOLARI