Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Bardak Kebabı Tarifi

06.11.2019 Çarşamba 13:22   (Güncellendi: 06.11.2019 Çarşamba 13:22)

Gelinim Mutfakta programının 6 Kasım 2019 Çarşamba günü yayınlanan 388. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Bardak Kebabı" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Bardak Kebabı Tarifi

BARDAK KEBABI

500 gr kuşbaşı et

6 yemek kaşığı zeytinyağı

10 adet mantar

5 adet yeşil biber

2 adet iri soğan

2 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

6 adet milföy

2 adet yumurta sarısı

2 tatlı kaşığı susam

YAPILIŞI:

Etleri yağda güzelce renklerini döndür.

Sonra soğan, biber, mantar at ve suyunu salıp çekene kadar pişir.

Suyu iyice çekince çeyrek bardak su ekle ve onu da iyice çekmesini sağla.

Bu karışımı bardaklara paylaştır.

Bardakların üzerini yağlı kağıtla kapa.

Üzerlerine milföyleri kapat.

Milföylere yumurta sarısı sür.

Üzerine susam serp ve 15 dk kadar fırında kontrol ede ede pişir (daha geç yada daha erken de pişebilirler)

Bardakları fırın tepsisine diz ve içerisine de su koyarak bain marie usulü pişir.

Fırın derecesi 180.

Benzer İçerikler