X
X

Gelinim Mutfakta - Fıstıklı Tavuk Tarifi

22.04.2020 Çarşamba 13:12 (Güncellendi: 23.04.2020 - 11:36)

Gelinim Mutfakta programının 22 Nisan 2020 Çarşamba günü yayınlanan 508. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Fıstıklı Tavuk" tarifi!

FISTIKLI TAVUK / 50 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.

500 g göğüs tavuk eti

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1/4 su bardağı soya sosu

1 su bardağı tavuk suyu

2 diş ezilmiş sarımsak

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı mısır nişastası

1 kırmızı biber

1 dolmalık yeşil biber

1 dolmalık sarı biber

3 yemek kaşığı kavrulmuş yer fıstığı

YAPILIŞI:

Soya sosu, tavuk suyu, ezilmiş sarımsak, toz şeker ve mısır nişastası ile karıştırarak bir kenara ayırın.

Zeytinyağını bir wok tavaya alıp ısıtın.

Tavukları ekleyip yaklaşık 10 dakika karıştırarak pişirin.

Küp doğradığınız biberleri ilave edip pişirmeye devam edin.

Kenara ayırdığınız soya soslu karışımı tavukların üzerine dökün.

2 dakika daha pişirip yer fıstıklarını ekleyin.

Sıcak olarak servis yapın.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI