Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Kuruyemişli Armut Tatlılısı

14.06.2019 Cuma 12:58   (Güncellendi: 14.06.2019 Cuma 14:48)

Gelinim Mutfakta programının 14 Haziran 2019 Cuma günü yayınlanan 320. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Kuruyemişli Armut Tatlılısı" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Kuruyemişli Armut Tatlılısı

KURUYEMİŞLİ ARMUT TATLISI

3 armut

1 çay bardağı esmer toz şeker

150 gr yemek kaşığı tereyağı

1 çay bardağı pirinç Antep fıstığı

1 çay bardağı kavrulmuş file badem

1 çay bardağı ince çekilmiş fındık

Yarım çay bardağı su

Üzeri için

2 yemek kaşığı pudra şekeri

Yarım su bardağı süzme yoğurt

Hazır karamel sos

Yapılışı:

Armutların kabuklarını soyup küp doğrayın ve geniş bir tavaya alın.

Esmer toz şeker, tereyağı, kuruyemişler ve suyu ilave edin.

Armutlar suyu çekip yumuşayıncaya kadar pişirin.

Armutları servis kaplarına paylaştırın üzerine pudra şekeri ile birlikte çırptığınız süzme yoğurdu ilave edin.

Yoğurdun üzerine karamel sos gezdirip servis yapın.

Benzer İçerikler