PATLICAN KISTIRMA / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
MALZEMELER
- 3 adet patlıcan
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
İç Harcı İçin;
- 100 gr. beyaz peynir
- 100 gr. kaşar peynir
- 1 adet yumurta
- 1/4 bağ maydanoz
- Bir tutam karabiber
- Bir tutam pul biber
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
YAPILIŞI:
Patlıcanlar alacalı soyulup tuzlu suda bekletin.
İyice kurutun.
Soyulmuş patlıcanları ikiye bölüp 3 cm aralıklarla dilimlenir.
İç harcı için;
Beyaz peyniri be kaşar peyniri rendeleyin.
Yumurta , maydanoz, tuz, karabiber, pul biber karışırtırın.
Minik köfteler yapın.
Patlıcan dilimlerinin arasına mini köfteler yerleştirin.
2 yumurta ve unu iyice çırpın.
Arasına peynir yerleştirilen patlıcanları, hazırladığınız karışıma batırarak, önceden ısıttığınız yağda kızartın.
--------------------------
SÜRPRİZ YEMEK: Marul Cacığı
Malzemeler:
Yapılışı: