X
X

Gelinim Mutfakta - Pekmezli Yufka Tatlısı Tarifi

23.11.2018 Cuma 13:27 (Güncellendi: 23.11.2018 - 13:32)

Gelinim Mutfakta programının 23 Kasım 2018 Cuma günü yayınlanan 180. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Pekmezli Yufka Tatlısı" tarifi!

PEKMEZLİ YUFKA TATLISI

2 adet yufka

1 yumurta akı

İç Harcı için Malzemeler

1 su bardağı ceviz – kıyılmış

1 su bardağı fındık – kıyılmış

yarım su bardağı sultaniye üzüm

4 yemek kaşığı üzüm pekmezi

Şerbeti için Malzemeler

3 su bardağı su

3 su bardağı toz şeker

2 – 3 damla limon suyu

Kızartmak için Malzemeler

Ayçiçek yağı

Süslemek için Malzemeler

Toz Antep Fıstığı

Yapılışı:

Ceviz ve fındıkları ince ince kıyın. Sultaniye üzümleri suda bekletin. Ardından ceviz, fındık, üzüm ve pekmezi karıştırın. Şerbeti için olan malzemeleri bir sos tenceresinde kaynamaya bırakın. Şerbet yeteri kadar kaynadıktan sonra 2 – 3 damla limon suyu sıkıp soğumaya bırakın. Yufkayı ortadan ikiye kesin. Boyuna olacak şekilde 4 parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesin. Hazırladığınız iç harçtan 1-2 tatlı kaşığı kestiğiniz yufka şeridine koyun ve sarın. Katlarken yufkanın ucunu yumurta akına bulayarak kapatın. Bir tavada yağı kızartın hazırladığınız böreklerini kızartın. Hepsini kızarttıktan sonra üzerlerine soğuk şerbet dökün. Servis ederken üzerini toz fıstık ile süsleyin.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI