X
X

Gelinim Mutfakta - Tepsi Kebabı ve Lavaş Tarifi

18.01.2021 Pazartesi 13:31 (Güncellendi: 18.01.2021 - 13:31)

Gelinim Mutfakta programının 18 Ocak 2021 Pazartesi günü yayınlanan 621. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Tepsi Kebabı ve Lavaş" tarifi!

TEPSİ KEBABI ve LAVAŞ / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.

TEPSİ KEBABI

MALZEMELER:

  • 250 gr. kuzu, dana karışık kıyma
  • 1 adet soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 adet sivri biber
  • 1 diş sarımsak
  • Bir tutam kimyon
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam karabiber
  • Bir tutam pul biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Sosu için,

  • 1 tatlı kaşığı biber slçası
  • 4 çorba kaşığı su

Üzeri için;

  • 1 adet dilimlenmiş domates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet sivri biber

YAPILIŞI:

Firini 180 dereceye isitin.

Soğanı, sarımsağı rendeleyin.

Kıyma, baharatlar, ince kıyılmış maydanoz ve ince kıyılmış biberi ve yarım kapya biberi katıp iyice yoğurun.

Karışımı fırın kabına yayıp, üzerine tereyağı koyun.

Sonra su ile karıştırdığınız salçayı dökün.

Üzerine domates ve biberleri ekleyin.

25-30 dk da fırınlayın.

LAVAŞ

MALZEMELER:

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çay bardağı su

1,5 su bardağı un

Yarım cay bardağı süt

YAPILIŞI:

Hamuru yoğuru dinlendirin.

3 bezeye bölüp açın.

Sac da ya da yağsız tavada pişirin.

2-3 dakikada pisecektir.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI