X
X

Kısa çalışma ödeneği nasıl hesaplanır ve nelere dikkat edilmelidir? Mali müşavir açıkladı!

19.11.2020 Perşembe 16:21 (Güncellendi: 19.11.2020 - 16:51)

Konuştukça programının konuğu olan Finans Danışmanı ve Mali Müşavir Nihat Arpacı vatandaşlardan gelen soruları yanıtlayarak önemli bilgiler verdi. Pandemi dönemiyle hayatımıza giren ve bir çok çalışanın merak ettiği kısa çalışma ödeneği nasıl hesaplanır? Kısa çalışma ödeneğinin şartları neler? Kısa çalışma ödeneği uzatıldı mı? Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitecek? Yükseköğretim kredisini (KYK) yapılandırma olur mu? Peki, Vergi affı hangi borçları kapsıyor? İşte çalışanların merak ettiği kısa çalışma ödeneğine dair tüm soruların cevapları...

Konuştukça programının konuğu olan Finans Danışmanı ve Mali Müşavir Nihat Arpacı, pandemi dönemiyle dünya ülkelerinin ve ülkemizin de içinde bulunduğu şartların çalışma hayatında duymaya başladığımız kısa çalışma ödeneği ve vergi affında merak edilen bir çok konuda önemli bilgiler verdi. 

Finans Danışmanı ve Mali Müşavir Nihat Arpacı, öncelikle kısa çalışma ödeneğinin nasıl hesaplandığına dair bilgiler verdi. Arpacı, "Kısa çalışma ödeneğinde haftalık çalışma süresi oranı hesaplanır" diyerek kısa çalışma ödeneği için prim günlerinin de nasıl hesaplanması gerektiğini anlattı. 

Yeni vergi affından beklentiler neler? 

Arpacı, ayrıca yeni vergi affından neler beklendiğine dair bilgilendirme sonrası, pandemi döneminde vergisini ödeyemeyen vatandaşlara uyarılarda bulundu. "Vergi affında cezalar nasıl ödenir" sorusuna ise peşin ödeme şeklinde yapıldığını söyledi. 

Arpacı, öğrencilerin ve öğretmenlerin en çok merak ettiği sorulardan biri olan "Yükseköğretim kredisi (KYK)'nın borcu yapılandırılabilir mi?" sorusuna ise yapılandırmalardan faydalanarak ödenebileceğini söyledi. 

Vergi affı hangi borçları kapsıyor?

Maske takmama cezasının vergi affında kapsam dışı kaldığını söyleyen Nihat Arpacı, vergi affını kapsayan borçların detaylarını açıkladı. 

İşte Detaylar

KONUŞTUKÇA VİDEOLARI