X
X

Bu ünlüyü tanıdınız mı?

25.08.2010 Çarşamba 15:20 (Güncellendi: 08.11.2016 - 16:15)

İdealleri vardı önce...

O yaptığı çalışmalarla birçok konuda Türk kadınına, bilim dünyasına, eğitim sektörüne örnek olmuş, ulusal ve uluslararası ödüllere layık görülmüş, başarılarıyla adını Türk tarihine yazdırmış değerli bir bilim kadını…  O Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı Kurucusu, eğitim gönüllüsü, Cüzzamla savaşta öncü merhum Prof. Dr. Türkan Saylan.

Çok yakında çarpıcı hayatı milyonları ekrana kitleyecek. 1960’lı yıllarda tıp fakültesinde henüz bir öğrenciyken hayatı boyunca peşini hiç bırakmayacağı idealleriyle karşılaşan Türkan Saylan'ın üniversite yılları, arkadaşlık ilişkileri ve aile yaşantısından kesitlerle cüzzam hastalığına karşı verdiği amansız mücadele anlatılacak. Bir doktor, bir anne, bir idealist, bir bilim insanı, bir yardımsever olarak Türkan Saylan'ın yaşadığı olaylar, hayal kırıklıkları, azmi ve inandığı değerler "Türkan" dizisinde Kanal D izleyicileriyle buluşacak…Türkan Saylan'ı genç oyuncu Pınar Öğün oynayacak. 

20 Ağustos 1984 Ankara doğumlu olan Pınar Öğün, 2002 – 2006 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü’nü okudu. Ardından 2006 – 2008 yıllarında Londra Müzik ve Drama Sanatları Akademisi’nde (LAMDA) profesyonel oyunculuk eğitimine devam etti.

"Türkan.jpg", Bayramdan sonra Kanal D ekranlarına gelecek.. 

KANAL D İNTERNET