Skip to main content
 

Balıkesir Mantısı

172 kez izlendi

Balıkesir Mantısı tarifi
Balıkesir Mantısı tarifi

 Malzemeler: 
1 tavuk budu ya da göğüs eti 
1,5 su bardağı haşlanmış nohut 
1 soğan 
2 su bardağı domates suyu 
1 çorba kaşığı tereyağı 

Hamur için:  
9-10 çorba kaşığı un 
Yarım su bardağı süt 
Yarım çay bardağı su 
Tuz 

Yapılışı: Tavuk eti haşlanıp haşlama suyundan alınır. Tavuk suyu soğumaya bırakılıp tavuk etleri didiklenir. Hamur için un, tuz, su ve süt karıştırıldıktan sonra yoğurulur ve yarım saat dinlendirilir. Hamur 3 eşit parçaya ayrılır. Bezeler merdane ve oklava yardımıyla açılır ve ruletle karelere kesilir. Kare hamurların karşılıklı kenarları birleştirilip içi boş mantılar hazırlanır. Mantılar fırın tepsisine yayılıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında kurutulur. Yemeklik doğranmış soğan tencereye alınıp kavrulur. Üzerine domates suyu ve tereyağı eklenir. Sos koyu kıvam alınca tavuk suyu, didiklenmiş tavuk eti ve haşlanmış nohut eklenir. Kuruyan mantılar eklenip yumuşayana kadar pişirilir ve servis yapılır.

02.05.2013 Perşembe 17:49  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)