Skip to main content
 

Katmer

18 kez izlendi

Katmer tarifi
Katmer tarifi

 

Malzemeler:
250 gr keçi peyniri
250 gr. tulum peyniri
1 büyük boy kuru soğan
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber

 
Hamuru için;
6 büyük kahve fincanı un
2 büyük kahve fincanı su
½ çay bardağı zeytinyağı
Kızartmak için;
Sıvıyağ
 
Yapılışı:
1 büyük boy soğan ve 1 demet maydanoz küçük küçük doğranır. 250 gr. keçi peyniri ve 250 gr. tulum peyniri rendelenip üzerine soğan ve maydanoz eklenir, 1 çay kaşığı karabiber ve bir tutam tuz serpilip karıştırılır.
Hamuru için; 6 büyük kahve fincanı unun üzerine, 2 çay kaşığı tuz ve yarım çay bardağı zeytinyağı konulur. 2 büyük kahve fincanı suyla birlikte yoğrulur. Hamur iki bezeye ayrılır. İlk beze büyük bir servis tabağı kadar açılır. Üzerine zeytinyağı sürülüp peynirli iç döşenir. Kalın bir şekilde sarıldıktan sonra 3’er parmak kalınlığında parçalara kesilir. Her parçanın iki ucu büzülür, işaret parmağıyla bastırılıp yassılaştırılarak yumak haline getirilir. Her yumak çay tabağı büyüklüğünde tekrar açılır. İkinci beze için de aynı  işlemler uygulanır. Katmerler bol kızgın yağda iki yüzü  altın rengi alana kadar kızartılır.
 Katmer servise hazırdır.

08.05.2012 Salı 15:30   (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)