Skip to main content
 

Tulum Peynirli Yufka

39 kez izlendi

Tulum Peynirli Yufka tarifi
Tulum Peynirli Yufka tarifi

 Malzemeler: 
150 gr tulum peyniri
1 avuç kuru domates
3 yufka
Dolmalık çam fıstığı
Taze nane
Sarımsak
Zeytinyağı 
Limon
 
Yapılışı:
3 yufka üst üste konulup kalıp yardımıyla parçalar kesilir. Bu parçalar, muffin kalıbında, her birinin içine pişerken kapanmaması için aynı boyda fırın kağıdı ve üzerine iri fasulyeler yerleştirilerek fırınlanır.
1 su bardağı kadar dolmalık çam fıstığı  tavada yağsız kavrulur.
Birkaç baş sarımsak, eziciden geçirilip zeytinyağı ve limonla süzülerek suyu elde edilir. Fıstık, domates ve sarımsak, 150 gr tulum peyniriyle birlikte rondodan geçirilir. Fırından çıkan yufka kalıpları tulum peynirli iç malzemeyle doldurulur. Peynir erimeye yüz tutana dek kısa süre fırınlanır, üzerine kıyılmış taze nane eklenerek ılık olarak servis edilir. Tulum Peynirli Yufka, servise hazırdır.

08.05.2012 Salı 17:15  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)