X
X

Biz her şeye evet diyen bir parti değiliz!

22.10.2015 Perşembe 15:28 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural 1 Kasım seçimi öncesi en zor sınavını gençlerin karşısında verdi ve dün gece Genç Bakış'ta neler söyledi?

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural 1 Kasım seçimi öncesi en zor sınavını gençlerin karşısında verdi. İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencilerinin sorularını cevaplayan Vural, MHP'nin kırmızı çizgilerinden terörle mücadeleye kadar Türkiye'nin sorunlarını değerlendirdi. İşte programdan satır başları:

Devle Bahçeli  5. Parti ile neyi kastetti?
7 Hazirandan sonra vatandaşlarımızın verdiği mesaj doğrultusunda AKP'nin geçmiş ile bir hesaplaşması ve yanlışlardan dönmesi için  4 ilkeyi önlerine koyduk. Kapalı kapılar arkasında ret edenler vatandaşın karşısına çıktığı zaman bu 4 ilkeye neden hayır dediklerini bir türlü açıklayamıyorlar. Bu durumda 1 Kasım’dan sonra Ak Parti içinde bölünme olacaktır.

“Biz her şeye evet diyen bir parti değiliz”
MHP güçlenince müzakereciler şimdi terör ile mücadeleci oldu. CHP gibi bir partinin HDP gibi bir parti ile blok oluşturmasını yadırgıyor ve yanlış buluyoruz. Herkesin bayrağına sahip çıkması gerekir. 4 ilke sadece MHP’nin düşüncesi yada ilkesi midir? Dolmabahçe mutabakatı ile gelen özerk Kürdistan olsaydı çok mu memnun olurduk.

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı Adaylığı
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ekmeleddin İhsanoğlu bizim adayımız dedi. Sayın Bahçeli sayın İhsanoğlu için bizim içinde uygundur dedi. Yani İhsanoğlu CHP'nin adayıydı.

Tuğrul Türkeş’in Ak Parti’ye geçmesi
Bizden birileri de saraya gitti- geldi ve şuan bakan. Sarı zarf ile bakanlık teklif etmek ahlaki değildir. Tuğrul Türkeş, Alpaslan Türkeş’in partisini değil , Tayyip Erdoğan’ın partisini tercih etti. Babamın partisi demişti. Demek ki kendi partisi değilmiş.

Koalisyon neden kurulmadı?
MHP 4 ilkeye onay veren bir koalisyona evet der. 10 talebe evet diyenler MHP’nin 4 talebine hayır dedi.  PKK ve HDP sevdası daha ağır basıyor. Bizim koalisyon kurmamız 2 dakika, bakanlık pazarlığımız olmaz. Bize geldiler ama koalisyon teklifi yapılmadı.Bizden istekleri azınlık hükümetini destekler misiniz oldu. Dedik ki olmaz.. Seçim tarihini belirleyelim dediler, hayır dedik. Seçim hükümetine bakan verecek misiniz dediler hayır dedik. Bizim 4 ilkemize evet deselerdi koalisyon kuracaktık. Biz hiçbir zaman hayır demedik. Peki her şeye evet diyen CHP ile neden koalisyon kurmadılar?

“Biz Cumhurbaşkanının siyaset yapmasını doğru bulmuyoruz”
Tek adam yönetimini kaldıracağız. Ahmet Davutoğlu vesayet altında olduğu için Başbakanlığını kullanamıyor. Bakanlar kurulunun ne zaman toplanacağını sarayın milletvekili adayından öğrendi. 10 Ağustos 2014’ten sonra hepimizin cumhurbaşkanı olmasını isterdik. Biz Cumhurbaşkanının siyaset yapmasını doğru bulmuyoruz. Anayasada verilen görevlerini yapacak.Cumhurbaşkanı dokunulmaz kimse değildir. Cumhurbaşkanının MHP ve diğer siyasi partilere hasmane yaklaşımı da doğru değildir.

Suriyeli Mülteciler
Suriye politikası doğru değildir. Basmahaneye giderseniz şambrel ve can yeleklerinden bile görebilirsiniz. İnsani bir durum değildir.
Merkel Türkiye’ye niye geldi?  AB Suriyeli mültecileri kabul etmiyor. Mülteciler için 3 milyar Euro verelim deniliyor. Pazarlık yapmış olabilirler. AB fasıllarının açılmasını pazarlık yapıyorlar.

Terör İle Nasıl Mücadele Edilir?
Terör ile müzakere etmeyeceksiniz. Lojistik desteklerini çekeceksiniz. Almanya’ya, Amerika’ya sordunuz mu? Silah ve lojistik destekleri var. Irak’ın kuzeyinde güvenli bölgeleri ortadan kaldırmamamız gerekiyor. Rusya’da PYD büro açma durumuna geldi. Halkın desteğini PKK’dan alacaksınız.Türkiye’de entegrasyonu eğitim ile sağlayacaksınız.

“Kardeşim Esad oldu Deccal Esad”
12 yıl boyunca beraber oldukları adamlara bunlar darbecidir dediler. Neredeyse emniyet ve jandarmayı suçlayacaklar. Hep suçlu başkası. Kardeşim Esad oldu Deccal Esad.

“Türkiye’de hukuk güvencesi yok”
Bir birey olarak kimse kendini güvende hissetmiyor. Makul şüpheli haline dönüşebiliriz. Bu makullüğün sınırı nedir? Türkiye’de hukuk güvencesi yok. Hakimlerin ve savcıların başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmedi. Milleti etnik kimliğine göre ayrıştırmak yanlıştır. Aynı inanca, aynı dine, aynı düşüncelere sahibiz.  Geçmişte Diyarbakır milli kimliğin ve milli kimliğin yaşandığı bir yerdi. Şimdi çok farklı.. Cumhuriyeti hazmedemeyenler cumhuriyet öncesi projelerini gerçekleştirmek istiyorlar.

Meral Akşener’in aday gösterilmemesi
Meral Akşener ‘in aday olması düşünülmedi. Bu partimizin verdiği bir karardı. Biz bir hareketiz, biz bir davayız. Başka şeyler ön plana gelirse davaya zarar verir. Kadın milletvekilli adaylarına 1. Ve 2. Sıradan yerler verdik. Biz olaya kadın ve erkek cinsiyeti açısından bakmıyoruz.

"Hepimiz şükür partisindeyiz"
Açlık sınırı 1328 lira.Genç İşsizlik %25’lere çıkmış. İstihdam ve eğitim ilişkisini bir arada tutmak lazım. Zorunlu sağlık sigortası var. İş yok adam prim ödemek zorunda. Orta gelir tuzağına girmişiz 7 yıldan beri çıkamıyoruz.  2007 yılından beri yerimizde sayar hale geldik. İşsizlik kronik bir hale geldi. Tasarruf edemiyoruz. 650 milyar dolar vatandaşlarımızın tasarrufları eridi. Servetlerini cebinde taşıyan insanlar var. Hepimiz şükür partisindeyiz.

“Marmaray projesini yapan benim”
Marmaray projesini yapan benim. Hızlı tren ihalesini yapan biziz. Ak parti hangi büyük projeyi yapmış. Sanki onlardan önce treni, uçağı bilmiyorduk.Ak Parti’nin yaptıkları da var, teşekkür ediyoruz. Banka düzenlemeleri ile ilgili yaptıkları doğrudur. Bölünmüş yollara hayır demedik. Bütçe dışı fonları tekrar getirmemeleri  doğrudur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Merkel’in Altın Varaklı Taht Fotoğrafı
Topkapı sarayı bildiğiniz gibi mütevazidir, yükseliş dönemimizin sarayı, Yıldız Sarayı da çöküş dönemimizin sarayı. Dolayısı ile çöküş dönemindeki sarayın tahtı alıp böyle, altın varaklı. Yani o koltuklar geçim sıkıntısı çeken vatandaşın durumunu ne kadar yansıtıyor. Bu kadar ihtişama ne gerek var?

Başbakan’ın “Beyaz Toros” açıklaması

Beyaz Toros Meselesi özellikle devletin bir takım yasa dışı bir şekilde mücadele sürdürdüğünü ifade eden tamamen PKK ve bölücü terör örgütünün propagandasıdır. Devleti sanki bir takım faili meçhulleri yapmış gösterip bunun simgesi olanı bir tehdit olarak oluşturmak, toplumu korkutmak,sindirmektir.Ne olacak kaos mu? İnsanları birbirine mi kırdıracaksınız? AKP giderse valla bunlar gelir gibi. AKP giderse korku devleti gider. AKP giderse canlı bombalar gider, PKK gider. AKP giderse zorbalık yerine hukuk gelir.

Milliyetçilik Nedir?
Milliyetçilik hizmet etmek ve muhafaza etmek ve bağımsızlığı korumak demektir. Cumhuriyetimizden, kimliğimizden ödün veremeyiz. Bölünmüş yol yapabilirsiniz. Ama bölünmüş bir ülke yapamazsınız. Milli düşünüp küresel davranmamız gerekiyor.

“Yaptıklarımız vatandaşa iletmek ile ilgili problemlerimiz var”
MHP’yi şu konuda eleştiririm. Yaptıklarımız vatandaşa iletmek ile ilgili problemlerimiz var.  Eğitim, tarım, kadın hakları, kadına şiddet, gelir dağılımı, bilgi ekonomisine yönelik çalışmaları keşke vatandaşlara iletebilsek.

Milletvekili maaşı ile geçinebiliyor musunuz?
Asgari ücretin 1000 tl olduğu yerde milletvekilinin aldığından şikayetçi olunması haksızlıktır bence. Milletvekilliği geçinmek için değil geçindirmek için yapılır.

ABBAS GÜÇLÜ İLE GENÇ BAKIŞ VİDEOLARI