Programlar

Arda'nın Mutfağı - Acuka Tarifi - Acuka Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı programının 9 Mart 2019 Cumartesi günü yayınlanan 23. Bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Acuka" tarifi! ‘Acuka tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Acuka yapabilirsiniz.’

Acuka

MALZEMELER

2 dilim tost ekmeği
2 avuç ceviz
2 diş sarımsak
2 tutam kimyon
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı biber salçası
4 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı zeytinyağı

YAPILIŞI

Bir parçalayıcının içerisine ekmekleri alın ve parçalayın.

Üzerine 1 avuç ceviz ekleyin ve parçalamaya devam edin.

Sarımsak, kimyon, tuz, karabiber, domates ve biber salçasını ekleyip çekmeye devam edin.

Ardından zeytinyağını az az ekleyerek sürülebilir kıvama gelene kadar çekmeye devam edin.

Cevizin kalanını da ilave edip bir tur daha parçalayın ama içinde biraz kıtırtı olsun diye tamamen çekmeyin, hafif taneli kalsın.

Ardında bir kavanoza alıp, saklayabilirsiniz.

Servis edeceğiniz kaba alıp, servis edebilirsiniz.

 

Arda'nın Mutfağı'da neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!