Programlar

Arda'nın Mutfağı - Fırında Çıtır Patates Tarifi - Fırında Çıtır Patates Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı programının 25 Ocak 2020 Cumartesi günü yayınlanan 52. Bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Fırında Çıtır Patates" tarifi! ‘Fırında Çıtır Patates tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Fırında Çıtır Patates yapabilirsiniz.’

Component Name: InlineAmpNewsVideos - Error:503 Backend fetch failed

Error 503 Backend fetch failed

Backend fetch failed

Guru Meditation:

XID: 306588093


Varnish cache server

Fırında Çıtır Patates

MALZEMELER

15 – 20 adet bebek patates
Su – haşlamak için
5 – 6 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Toz sarımsak

YAPILIŞI

Patateslerinizi iyice yıkayın.

Bir pilav tenceresine sıcak su ve tuz ekleyip kaynatın.

Dörde böldüğünüz patateslerinizi kaynayan suyunuzun içerisine alın ve 20 dakika haşlayın.

Not: Patatesleriniz haşlanmaktan hafif pütür pütür olunca sudan çıkartın.

Patatesleriniz haşlanınca dikkatlice parçalamadan bir havlu kağıt serdiğiniz tezgahınıza çıkartın.

Fazla suyunu süzdürdüğünüz patateslerinizin bir kaba alın.

İçerisine bolca zeytinyağı, tuz ve toz sarımsak koyup patateslerinizi parçalamadan karıştırın.

Ardından patateslerinizi fırın kağıdı serili fırın tepsinize tek tek dizin ve cam kapta kalan zeytinyağını patateslerinizin üzerine bir kaşık yardımıyla gezdirin.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında üst ısıtmada 20 – 25 dakika pişirin.

 

Arda'nın Mutfağı'da neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!