Programlar

Arda'nın Mutfağı - Kestaneli Pilav Tarifi - Kestaneli Pilav Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı programının 28 Aralık 2019 Cumartesi günü yayınlanan 48. Bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Kestaneli Pilav" tarifi! ‘ Kestaneli Pilav tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Kestaneli Pilav yapabilirsiniz.’

Kestaneli Pilav

MALZEMELER

2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
2 su bardağı pirinç
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı yenibahar
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
200 – 250 gr. kestane
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı toz şeker

YAPILIŞI

Pirinci bol suyla yıkayıp suyunu süzün.

Kestaneleri pişirip, kabuklarını soyun.

Pilav tenceresine yağları ilave edin, ardından yemeklik doğradığınız soğanları ilave edip kavurun.

Dolmalık fıstığı ekleyip, kavurmaya devam edin.

Pirinçleri ilave edin ve bir tur çevirin.

Ardından tuz, karabiber, yenibahar ve kuş üzümlerini ekleyip kavurmaya devam edin.

Toz şeker ve suyunu ekleyip, karıştırın.

Ardından kestaneleri ekleyin ve kapağı kapalı olacak şekilde harlı ateşte suyu kaynayana kadar pişirin.

Su kaynayınca altını kısın 20 dakika daha pişirin.

Pilav hazır olduğunda demlenmesi için kenara alın ve sıcak servis edin.

 

Arda'nın Mutfağı'da neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!