Programlar

Arda'nın Mutfağı - Köri Soslu Tavuk Tarifi - Köri Soslu Tavuk Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı programının 19 Ocak 2019 Cumartesi günü yayınlanan 16. Bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Köri Soslu Tavuk" tarifi! ‘Köri Soslu Tavuk tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Köri Soslu Tavuk yapabilirsiniz.’

Köri Soslu Tavuk

MALZEMELER

2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan - iri yemeklik doğranmış
1 adet patates - küp doğranmış
7 - 8 adet mantar
2 adet tavuk göğüs
1 su bardağı süt
200 ml. krema
1 yemek kaşığı köri
1/4 adet muskat
1 adet defne yaprağı
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI

Bir tencereye yağları alın ve ısıtın.

Patatesleri küp doğrayın ve tencereye alıp, birkaç tur çevirin.

Ardından sırasıyla soğan, mantar ve tavuğu ekleyip, karıştırarak pişirin.

Her şey iyice kavrulunca süt ve kremayı ekleyin.

Köri, muskat rendesi, defne yaprağı, tuz ve karabiberi ekleyip, tencerenin kapağını kapatın.

20 – 25 dakika pişirin.

 

Arda'nın Mutfağı'da neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!