Programlar

Arda'nın Mutfağı - Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi - Mercimekli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı programının 2 Mart 2019 Cumartesi günü yayınlanan 22. Bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Mercimekli Bulgur Pilavı" tarifi! ‘Mercimekli Bulgur Pilavı tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Mercimekli Bulgur Pilavı yapabilirsiniz.’

Mercimekli Bulgur Pilavı

MALZEMELER

2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan - iri küp doğranmış
1 adet havuç - küp doğranmış
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
1/2 su bardağı yeşil mercimek
Tuz
Karabiber
Kimyon
3 su bardağı su

YAPILIŞI

Mercimeği küçük bir tencereye alın üzerini geçecek kadar su ekleyin ve hafif yumuşayana kadar haşlayın.

Soğanı küp doğrayıp zeytinyağında kavurun.

Bulguru ve haşladığınız mercimeği ilave edip, baharatları da ekleyerek 1 – 2 dakika kavurun.

Suyu ilave edip karıştırın, tencerenin ağzı kapalı bir şekilde 15 dakika kaynamaya bırakın.

Pilav suyunu çekince karıştırın ve demlenmeye bırakın.

 

Arda'nın Mutfağı'da neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!