Programlar

Arda'nın Mutfağı - Nohutlu Siyez Bulguru Tarifi - Nohutlu Siyez Bulguru Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı programının 7 Mart 2020 Cumartesi günü yayınlanan 58. Bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Nohutlu Siyez Bulguru" tarifi! ‘Nohutlu Siyez Bulguru tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Nohutlu Siyez Bulguru yapabilirsiniz.’

Nohutlu Siyez Bulguru

MALZEMELER

1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan
2 su bardağı siyez bulguru
1 su bardağı nohut – haşlanmış
Kuru nane
Tuz
Karabiber
1 tutam kimyon
4 su bardağı su

YAPILIŞI

Bir gece önceden ıslattığınız nohutlarınızı haşlayın.

Pilav tencerenizin içerisine zeytinyağı ve tereyağını ekleyip eritin.

Soğanı yemeklik doğrayın ve yumuşayana kadar kavurun.

Siyez bulguru ve haşladığınız nohutları ilave edip birkaç tur kavurun.

Tuz, karabiber, kuru nane ve kimyonu da ekleyerek 1 – 2 dakika kavurmaya devam edin.

Suyu ilave edip bir tur karıştırın ve tencerenin ağzı kapalı bir şekilde kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin.

Pilav suyunu çekince karıştırın ve üzerine bir havlu kağıt sererek demlenmeye bırakın.

Pilavınız hazır olunca sıcak servis edin.

 

Arda'nın Mutfağı'da neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!