Programlar

Arda'nın Mutfağı - Örgülü Halka Börek Tarifi - Örgülü Halka Börek Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı programının 17 Kasım 2018 Cumartesi günü yayınlanan 7. Bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Örgülü Halka Börek" tarifi! ‘Örgülü Halka Börek tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Örgülü Halka Börek yapabilirsiniz.’

Örgülü Halka Börek

MALZEMELER

Hamuru için;

1 su bardağı süt
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
1 adet yumurta akı
1 yemek kaşığı kuru maya
Tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
3,5 su bardağı un

Üzeri için;

1 yumurta sarısı

İç Harcı için;

4 adet orta boy patates - haşlanmış
2 adet kuru soğan - küp doğranmış
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kuru nane

Yapılışı:

Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri geniş bir karıştırma kabına alın.

Tüm malzemeleri iyice yoğurun. Hamurun üzerini streçleyerek iki saat kadar mayalanmaya bırakın.

İç harcı için patatesleri haşlayın. Tavanızı ocağa alıp ayçiçek yağını ısıtın. Küp küp doğradığınız soğanları yağda kavurun.

Haşlayıp ezdiğiniz patatesleri ilave edip karıştırın. Ardından baharatları ilave edip bir miktar daha karıştırıp soğumaya bırakın.

Mayalanan hamuru unlanmış tezgah üzerinde bir merdane yardımı ile ince yuvarlak açın.Hamurun bir tarafını 27 adet parmak genişliğinde şerit olacak şekilde bıçak yardımı ile kesitler atın.

Kesilen parçaları örgü şeklinde sarın.

Hamurun kesilmeyen tarafın tamamına iç harcı yayarak örgülerin olduğu kısma kadar rulo şeklinde sarın.

Örgüleri rulo hamurun çevresini saracak şekilde etrafından geçirin.

İki ucunu birleştirerek halka şeklini elde edin.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.

Sıcak servis edin.

 

Arda'nın Mutfağı'da neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!