Programlar

Arda'nın Mutfağı - Peynirli Tencere Böreği Tarifi - Peynirli Tencere Böreği Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı programının 08 Şubat 2020 Cumartesi günü yayınlanan 54. Bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Peynirli Tencere Böreği" tarifi! ‘Peynirli Tencere Böreği tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Peynirli Tencere Böreği yapabilirsiniz.’

Peynirli Tencere Böreği

MALZEMELER

4 adet yufka
125 gram yağsız beyaz peynir
125 gram lor peyniri
1 su bardağı kaşar peyniri – rende
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu

Sıvı Harcı için;

3 adet yumurta
1 su bardağı ayçiçek yağı
1,5 su bardağı süt

Yağlamak için;

Tereyağı

YAPILIŞI

Bir kapta beyaz peynir, lor peyniri, kaşar peyniri, ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu karıştırın.

Bir karıştırma kabında yumurta, ayçiçek yağı ve sütü karıştırın.

Isıya dayanıklı, dibi yuvarlak bir tencereyi tereyağıyla yağlayın.

Yufkalardan bir tanesini, kenarlarından eşit sarkacak şekilde yerleştirin.

Bir buçuk adet yufkayı elinizle dörde bölerek sıvı harca batırın ve tencerenize yerleştirin.

Hazırladığınız peynirli harcın yarısını üzerine gezdirin.

Üzerine 1 adet yufkayı dörde bölerek sıvı harca bulayıp peynirli harcın üzerine yerleştirin.

Ardından üzerine kalan peynirli harcı ilave edin ve kalan yarım yufkayı da sıvı harca bulayarak peynirli harcın üzerine yerleştirin.

Kenarlardan sarkan yufkaları böreğin üzerine toplayın fakat her kapattığınız yufkanın arasını sıvı harçla ıslatarak kapatın.

Böreğiniz fırına girmeye hazır olunca üzerine sıvı harçtan biraz daha sürün ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 – 50 dakika pişirin.

Börek piştikten sonra servis tabağına ters çevirerek çıkarın.

Sıcak olarak servis yapın.

 

Arda'nın Mutfağı'da neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!